Externa licenser

Flash Player 11 och senare, Adobe AIR 3.0 och senare

Genom att lagra vouchern (licensen) på disken och i minnet med hjälp av metoden storeVoucher kan licenser även erhållas utan att en Adobe Access-licensserver behöver användas.

För att kunna spela upp krypterade videofilmer i Flash Player och AIR, måste DRM-vouchern för den videon erhållas för respektive miljö. DRM-vouchern innehåller videons krypteringsnyckel och den skapas i den Adobe Access-licensserver som kunden distribuerat.

Flash Player-/AIR-miljön erhåller vanligtvis denna voucher genom att en voucher-förfrågan skickas till Adobe Access-licensservern som anges i videons DRM-metadata (klassen DRMContentData ). Flash-/AIR-programmet kan utlösa denna licensförfrågan genom att metoden DRMManager.loadVoucher() anropas. Om det inte finns någon licens för innehållet på disken eller i minnet, kommer en licensbegäran automatiskt från Flash Player-/AIR-miljön när uppspelningen av den krypterade videon startar. I båda fallen påverkas Flash-/AIR-programmets prestanda av kommunikationen med Adobe Access-licensservern.

DRMManager.storeVoucher() tillåter att Flash-/AIR-programmet skickar DRM-vouchers som erhållits vid sidan om till Flash Player-/AIR-miljön. Processen med en licensförfrågan kan sedan hoppas över i körningsmiljön och vidareskickade vouchers för spelning av krypterade videofilmer kan användas. DRM-vouchern måste fortfarande skapas i Adobe Access-licensservern innan den kan hämtas på annat sätt. Du kan emellertid välja att lägga en voucher på valfri HTTP-server, i stället för på en mer offentlig Adobe Access-licensserver.

DRMManager.storeVoucher() används även för att ge stöd åt DRM-voucher-delning mellan fler enheter. I Adobe Access 3.0 kallas denna funktion för "domänstöd". Om du i din distribution har stöd för detta användningssätt, kan du registrera flera datorer för enhetsgruppen med hjälp av metoden DRMManager.addToDeviceGroup() . Om det finns en dator med en giltig domänbunden voucher för ett givet innehåll, kan AIR-programmet extrahera serialiserade DRM-vouchers med metoden DRMVoucher.toByteArray() , och metoden DRMManager.storeVoucher() kan sedan användas på andra datorer för att importera vouchers.