Uppdatera Flash Player för stöd av Adobe Access

Flash Player 10.1 och senare

Viktigt : I Flash Player 11.5 och senare integreras Adobe Access-modulen så uppdateringssteget (anrop av SystemUpdater.update(SystemUpdaterType.DRM) ) är inte nödvändigt. Detta gäller följande webbläsare och plattformar:

• ActiveX-kontoll för Flash Player 11.5, för alla plattformar utom Internet Explorer i Windows 8

• Plugin-program för Flash Player 11.5, för alla webbläsare

• Adobe AIR (dator och mobil)

Detta innebär att uppdateringssteget fortfarande krävs i följande fall:

• Internet Explorer i Windows 8

• Flash Player 11.4 och senare, utom Google Chrome 22 och senare (alla plattformar) eller 21 och senare (Windows)

Obs! Det är fortfarande säkert att anropa SystemUpdater.update(SystemUpdaterType.DRM) i ett system med Flash Player 11.5 eller senare, men inget laddas ned.

För stöd av Adobe Access krävs en Adobe Access-modul i Flash Player. När Flash Player försöker att spela upp skyddat innehåll indikerar körningen om modulen eller en ny version av Flash Player måste hämtas. På detta sätt ger Flash Player SWF-utvecklare alternativet att inte uppdatera om det inte är önskvärt.

För att spela upp skyddat innehåll vill SWF-utvecklare för det mesta uppdatera till den Adobe Access-modul eller spelare som krävs. För att uppdatera till den senaste versionen av Adobe Access-modulen eller Flash Player kan du använda API:et SystemUpdater.

API:et SystemUpdater tillåter endast en uppdatering åt gången. Felkoden 2202 indikerar att en uppdatering redan pågår i den aktuella körningsinstansen eller en annan instans. Om en uppdatering till exempel pågår i en Flash Player-instans i Internet Explorer går det inte att uppdatera i en Flash Player-instans som körs i Firefox.

API:et SystemUpdater stöds endast för skrivbordsplattformar.

Obs! För tidigare versioner av Flash Player än 10.1 använder du uppdateringsfunktionen som stöds för de tidigare spelarversionerna (manuell nerladdning och installation från www.adobe.com eller ExpressInstall). Nödvändiga uppdateringar för Adobe Access hanteras i AIR-installationsprogrammet och API:et SystemUpdater stöds inte.

Lyssna efter en uppdateringshändelse

När en uppdatering av Adobe Access-modulen krävs skickar NetStream-objektet en NetStatusEvent-händelse med kodvärdet DRM.UpdateNeeded . Detta värde indikerar att NetStream-objektet inte kan spela upp den skyddade strömmen med några av de Adobe Access-moduler som finns installerade. Lyssna efter den här händelsen och anropa följande kod:

SystemUpdater.update(flash.system.SystemUpdaterType.DRM)
Den här koden uppdaterar Adobe Access-modulen som finns installerad i spelaren. Användaren behöver inte godkänna uppdateringen av den här modulen.

Om Adobe Access-modulen inte hittas genereras ett fel. Se steg 3 i Utförligt API-arbetsflöde .

Obs! Om play() anropas på en krypterad ström i tidigare spelare än 10.1 skickas en NetStatusEvent med kodvärdet NetStream.Play.StreamNotFound. För tidigare spelare använder du uppdateringsfunktionen som stöds för den spelaren (manuell nerladdning och installation från www.adobe.com eller ExpressInstall).

När en uppdatering av själva spelaren krävs skickar SystemUpdater-objektet en StatusEvent med kodvärdet DRM.UpdateNeededButIncompatible . Användarens godkännande krävs för att uppdatera spelaren. Tillhandahåll ett gränssnitt i programmet där användaren kan godkänna och påbörja uppdateringen av spelaren. Lyssna efter händelsen StatusEvent och anropa följande kod:

SystemUpdater.update(flash.system.SystemUpdaterType.SYSTEM);
Den här koden initierar uppdateringen av spelaren.

Ytterligare händelser för klassen SystemUpdater beskrivs i Referenshandbok för ActionScript 3.0 i Adobe Flash-plattformen .

När uppdateringen av spelaren har slutförts omdirigeras användaren till sidan där uppdateringen började. Adobe Access-modulen hämtas och strömmen kan börja spelas upp.