Enhetsregistrering

En DRM-voucher är bunden till slutanvändarens dator. Därav följer att Flash-/AIR-programmen måste ha ett unikt ID för användarens dator för att kunna referera till rätt serialiserade DRM-voucher-objekt. I följande scenario beskrivs en enhetsregistreringsprocess:

Anta att du har utfört följande åtgärder:
  • Du har ställt in SDK:n för Adobe Access-servern.

• Du har ställt in en HTTP-server för att erhålla förgenererade licenser.

• Du har skapat ett Flash-program för att visa det skyddade innehållet.

I enhetsregistreringsfasen ingår följande åtgärder:
  1. Flash-programmet skapar ett slumpmässigt ID.

2. Flash-programmet anropar metoden DRMManager.authenticate() . Programmet måste innehålla det slumpmässigt genererade ID:t i en autentiseringsförfrågan. Inkludera till exempel ID:t i användarnamnsfältet.

3. Åtgärden som omnämns i steg 2 resulterar i att Adobe Access skickar en autentiseringsförfrågan till kundens server. Denna förfrågan innehåller enhetscertifikatet.

1. Servern extraherar enhetscertifikatet och det genererade ID:t från förfrågan och sparar det.

2. Kundens undersystem förgenererar licenser för detta enhetscertifikat, sparar dem och beviljar åtkomst för dem på ett sätt som associerar dem med det genererade ID:t.

4. Från servern kommer ett meddelande om att förfrågan lyckades.

5. Flash-programmet sparar det genererade ID:t lokalt i ett LSO-objekt (Local Shared Object).

Efter enhetsregistreringen, använder Flash-programmet det genererade ID:t på samma sätt som enhets-ID:t skulle ha använts i det föregående schemat:

1. Flash-programmet försöker hitta det genererade ID:t i LSO-objektet.

2. Om det genererade ID:t hittas, kommer Flash-programmet att använda detta ID för att hämta de förgenererade licenserna. Flash-programmet skickar licenserna till Adobe Access-klienten för att användas med metoden DRMManager.storeVoucher() .

3. Om det genererade ID:t inte hittas, kommer Flash-programmet att gå igenom enhetsregistreringsproceduren.