Utveckla AIR-program för mobilenheter

AIR-program för mobilenheter distribueras som systemspecifika program. De använder enhetens programformat, inte AIR-filformatet. För tillfället har AIR stöd för Android APK-paket och iOS IPA-paket. När du väl har skapat en officiell version av ditt programpaket kan du distribuera det via plattformens standardfunktioner. För Android betyder det oftast Android Market, och för iOS är det Apple App Store.

Du kan använda AIR SDK och Flash Professional, Flash Builder eller ett annat ActionScript-utvecklingsverktyg för att skapa AIR-program för mobilenheter. HTML-baserade AIR-mobilprogram stöds inte för tillfället.

Obs! Research In Motion (RIM) Blackberry Playbook har egna SDK:er för AIR-utveckling. Du kan läsa mer om Playbook-utveckling i RIM: BlackBerry Tablet OS Development .
Obs! I det här dokumentet beskrivs hur du utvecklar iOS-program med för AIR 2.6 eller senare. Program skapade med AIR 2.6+ kan installeras i iPhone 3Gs-, iPhone 4- och iPad-enheter som körs med iOS 4 eller senare. Om du vill utveckla AIR-program för tidigare versioner av iOS måste du använda AIR 2 Packager for iPhone enligt beskrivningen i Skapa iPhone-program .

Mer information om sekretess finns i Sekretesshandboken för Adobe AIR SDK .

Mer information om fullständiga systemkrav för att köra AIR-program finns på Adobe AIR system requirements .