Konfigurera utvecklingsmiljön

Utöver de normala konfigurationskraven för AIR-, Flex- och Flash-utvecklingsmiljöerna ställs det dessutom några extra krav på mobilplattformarna. (Mer information om hur du konfigurerar den grundläggande AIR-utvecklingsmiljön finns i Adobe Flash plattformsverktyg för AIR-utveckling .)

Android-konfiguration

Vanligtvis krävs för Android i AIR 2.6+ ingen speciell inställning. Androids ADB-verktyg innehåller AIR SDK:erna (i mappen lib/android/bin). ADB-verktyget används i AIR SDK för att installera, avinstallera och köra programpaket på enheten. Du kan även använda ADB för att visa systemloggar. Om du vill skapa och köra en Android-emulator måste du hämta det separata SDK:t för Android.

Om programmet lägger till element i elementet <manifestAdditions> i programbeskrivningen, som den aktuella versionen av AIR inte kan tolka som giltig, måste du installera en senare version av Android SDK. Ställ in miljövariabeln för AIR_ANDROID_SDK_HOME eller kommandoradsparametern -platformsdk i filsökvägen för SDK:n. I AIR:s paketeringsverktyg, ADT, används denna SDK för att validera poster i elementet <manifestAdditions> .

I AIR 2.5 måste du hämta en separat kopia av Android SDK från Google. Du kan ange systemvariabeln AIR_ANDROID_SDK_HOME så att den hänvisar till mappen med Android SDK. Om du inte anger den här systemvariabeln måste du ange sökvägen till Android SDK i argumentet -platformsdk på ADT-kommandoraden.

iOS-konfiguration

Om du vill installera och testa ett iOS-program på en enhet och distribuera det programmet måste du gå med i Apple iOS Developer Program (en kostnadsbelagd tjänst). När du väl är med i Apple iOS Developer Program får du tillgång till iOS Provisioning Portal, där du kan hämta de objekt och filer (från Apple) som behövs för att installera ett program på en enhet för testning och efterföljande distribution. Följande objekt och filer behövs:

• Certifikat för utveckling och distribution

• Program-ID:n

• Provisioneringsfiler för utveckling och distribution