ADT-systemvariabler

ADT läser värdena för följande systemvariabler (om de har angetts):

AIR_ANDROID_SDK_HOME anger sökvägen till rotkatalogen för Android SDK (den katalog som innehåller mappen tools). AIR 2.6+ SDK innehåller de verktyg från Android SDK som behövs för att implementera relevanta ADT-kommandon. Ange bara det här värdet om du vill använda en annan version av Android SDK. Om den här variabeln anges behöver alternativet -platformsdk inte anges även om ADT-kommandon som behöver det körs. Om både den här variabeln och kommandoradsalternativet anges används den sökväg som anges på kommandoraden.

AIR_EXTENSION_PATH anger en kataloglista för att söka efter de ANE-tillägg som krävs för ett program. Kataloglistan söks igenom för att hitta ANE-tilläggskataloger som anges på kommandoraden i ADT. I ADL-kommandot används även denna miljövariabel.

Obs! På vissa system kan dubbelbytetecken i filsystemsökvägar feltolkas när de lagras i dessa systemvariabler. Om detta händer provar du med att ange teckenuppsättningen UTF-8 för den JRE-version som används för att köra ADT. Detta utförs som standard i det skript som används för att starta ADT på Mac och Linux. I Windows-filen adt.bat, eller om du kör ADT direkt från Java, anger du alternativet -Dfile.encoding=UTF-8 på Java-kommandoraden.