ADT-felmeddelanden

I följande tabeller visas möjliga fel, och sannolika orsaker, som kan rapporteras av ADT-programmet:

Felområde: programbeskrivningsvalidering

Felkod nr.

Beskrivning

Anteckningar

100

Det går inte att tolka programbeskrivningen.

Kontrollera om programbeskrivningen innehåller XML-syntaxfel, t.ex. sluttaggar som saknas.

101

Ett namnutrymme saknas

Lägg till namnutrymmet som saknas.

102

Ogiltigt namnutrymme

Kontrollera att namnutrymmet är rätt stavat.

103

Oväntat element eller attribut

Ta bort felaktiga element och attribut. Anpassade värden tillåts inte i beskrivningsfilen.

Kontrollera att element- och attributnamnen är rätt stavade.

Kontrollera att elementen är placerade i rätt överordnat element och att attributen används med rätt element.

104

Ett element eller attribut saknas

Lägg till elementet eller attributet som saknas.

105

Ett element eller attribut innehåller ett ogiltigt värde

Korrigera det felaktiga värdet.

106

Ogiltig kombination av fönsterattribut

En del fönsterinställningar, t.ex. transparency = true och systemChrome = standard , kan inte användas tillsammans. Ändra en av de inkompatibla inställningarna.

107

Den minsta fönsterstorleken är större än den största tillåtna fönsterstorleken

Ändra inställningen för största eller minsta fönsterstorlek.

108

Attributet används redan i ett tidigare element

109

Dubblettelement.

Ta bort dubblettelementet.

110

Minst ett element av angiven typ krävs.

Lägg till det element som saknas.

111

Ingen av de profiler som listas i programbeskrivningen har stöd för ANE-tillägg.

Lägg till en profil i listan supportedProfiles med stöd för ANE-tillägg (Native Extensions).

112

AIR-målet saknar stöd för ANE-tillägg.

Välj ett mål som har stöd för ANE-tillägg.

113

<nativeLibrary> och <initializer> måste användas tillsammans.

En initierarfunktion måste anges för varje systemspecifikt bibliotek i ANE-tillägget.

114

<finalizer> utan <nativeLibrary> hittades.

Ange inte finalizer om inte plattformen använder ett systemspecifikt bibliotek.

115

Standardplattformen behöver inte innehålla någon systemspecifik implementering.

Ange inte något systemspecifikt bibliotek i standardplattformselementet.

116

Webbläsaranrop stöds inte för detta mål.

Elementet <allowBrowserInvocation> får inte vara true för det angivna paketeringsmålet.

117

För det här målet krävs minst namnutrymmet n för att paketera ANE-tillägg.

Ändra AIR-namnutrymmet i programbeskrivningen till ett värde som stöds.

Mer information om namnutrymmen, element, attribut och deras giltiga värden finns i avsnittet AIR-programbeskrivningsfiler .

Felområde: programikon

Felkod nr.

Beskrivning

Anteckningar

200

Det går inte att öppna ikonfilen

Kontrollera att filen finns på angiven sökväg.

Kontrollera att filen kan öppnas genom att öppna den med ett annat program.

201

Ikonen har fel storlek

Ikonstorleken (i antal pixlar) måste matcha XML-taggen. Exempel (med angivet programbeskrivningselement):

<image32x32>icon.png</image32x32>

Bilden i icon.png måste vara exakt 32 × 32 pixlar.

202

Ikonfilen innehåller ett bildformat som inte stöds

Endast PNG-formatet stöds. Konvertera bilder i andra format innan du paketerar programmet.

Felområde: programfil

Felkod nr.

Beskrivning

Anteckningar

300

En fil saknas eller kan inte öppnas

Det går inte att hitta eller öppna en fil som angetts på kommandoraden.

301

Programbeskrivningsfilen saknas eller kan inte öppnas

Programbeskrivningsfilen kan varken öppnas eller hittas på den angivna sökvägen.

302

Filen med rotinnehåll saknas i paketet

SWF- eller HTML-filen som <content> -elementet i programbeskrivningen refererar till måste läggas till i paketet genom att inkluderas bland filerna som anges på ADT-kommandoraden.

303

Ikonfilen saknas i paketet

Ikonfilerna som anges i programbeskrivningen måste läggas till i paketet genom att inkluderas bland filerna som anges på ADT-kommandoraden. Ikonfilerna läggs inte till automatiskt.

304

Det ursprungliga fönsterinnehållet är ogiltigt

Filen som <content> -elementet i programbeskrivningen refererar till är inte en giltig HTML- eller SWF-fil.

305

SWF-versionen för det ursprungliga fönsterinnehållet stöds inte av namnutrymmesversionen

SWF-versionen för filen som <content> -elementet i programbeskrivningen refererar till stöds inte av den AIR-version som anges i beskrivningens namnutrymme. Det här felet genereras exempelvis om du försöker paketera en SWF10-fil (Flash Player 10) som det ursprungliga innehållet i ett AIR 1.1-program.

306

Profilen stöds inte.

Den profil som du angav i programbeskrivningsfilen stöds inte. Läs mer i supportedProfiles .

307

Namnutrymmet måste vara minst nnn .

Använd lämpligt namnutrymme för de funktioner som används i programmet (t.ex. 2.0-namnutrymmet).

Avslutningskoder för andra fel

Avslutningskod

Beskrivning

Anteckningar

2

Användningsfel

Kontrollera kommandoradsargumenten för att se om det finns något fel.

5

Okänt fel

Det här felet indikerar en situation som inte har en självklar förklaring. Möjliga rotorsaker är inkompatibilitet mellan ADT och Java Runtime Environment, skadade ADT- eller JRE-installationer och programmeringsfel i ADT.

6

Det gick inte att skriva till utdatakatalogen

Kontrollera att den angivna (eller underförstådda) utdatakatalogen kan nås och att det finns tillräckligt med diskutrymme på disken som katalogen finns på.

7

Det gick inte att komma åt certifikatet

Kontrollera att sökvägen till nyckelbehållaren stämmer.

Kontrollera att certifikatet i nyckelbehållaren kan nås. Du kan felsöka certifikatåtkomstproblem med verktyget Java 1.6 Keytool.

8

Ogiltigt certifikat

Certifikatfilen har fel format, har modifierats, gått ut eller återkallats.

9

Det gick inte att signera AIR-filen

Kontrollera signeringsalternativen som skickas till ADT.

10

Det gick inte att skapa tidsstämpeln

ADT kunde inte upprätta en anslutning till tidsstämpelservern. Om du ansluter till Internet via en proxyserver kan du behöva konfigurera JRE-proxyinställningarna.

11

Certifikatgenereringsfel

Kontrollera argumenten på kommandoraden som används för att skapa signaturer.

12

Ogiltiga indata

Kontrollera filsökvägar och andra argument som skickas till ADT på kommandoraden.

13

Enhets-SDK saknas

Kontrollera enhetens SDK-konfiguration. Det går inte att hitta enhets-SDK som krävs för att köra det angivna kommandot.

14

Enhetsfel

Det går inte att köra kommandot på grund av en enhetsbegränsning eller ett enhetsproblem. Den här koden skickas till exempel vid försök att avinstallera ett program som inte är installerat.

15

Ingen enhet

Kontrollera att det finns en enhet som är ansluten och igång eller att en emulator körs.

16

GPL-komponenter saknas

Den aktuella AIR SDK-versionen inkluderar inte alla komponenter som behövs för att utföra den begärda åtgärden.

17

Verktyget för enhetspaketering misslyckades.

Paketet kunde inte skapas eftersom en förväntad komponent från operativsystemet saknas.

Android-fel

Avslutningskod

Beskrivning

Anteckningar

400

Den aktuella Android SDK-versionen saknar stöd för attribut.

Kontrollera att attributnamnet är rättstavat och giltigt för det element i vilket det finns. Du kan behöva ange flaggan -platformsdk i ADT-kommandot om attributet har introducerats efter Android 2.2.

401

Den aktuella Android SDK-versionen saknar stöd för attributvärde.

Kontrollera att attributvärdet är rättstavat och giltigt för det attributet. Du kan behöva ange flaggan -platformsdk i ADT-kommandot om attributvärdet har introducerats efter Android 2.2.

402

Den aktuella Android SDK-versionen saknar stöd för XML-taggen.

Kontrollera att XML-taggens namn är rättstavat och giltigt som dokumentelement i Androids manifestfil. Du kan behöva ange flaggan -platformsdk i ADT-kommandot om elementet har introducerats efter Android 2.2.

403

Android-taggen kan inte åsidosättas

Programmet försöker åsidosätta ett element i Androids manifestfil som reserverats för AIR. Läs mer i Android-inställningar .

404

Android-attribut kan inte åsidosättas

Programmet försöker åsidosätta ett attribut i Androids manifestfil som reserverats för AIR. Läs mer i Android-inställningar .

405

Android-taggen %1 måste vara det första elementet i taggen manifestAdditions

Flytta den angivna taggen till den obligatoriska platsen.

406

Attributet %1 i Android-taggen %2 har det ogiltiga värdet %3.

Ange ett giltigt värde för attributet.