AIR Developer Tool (ADT)

ADT (AIR Developer Tool) är ett kommandoradsverktyg för att utveckla AIR-program. Du kan använda ADT för att utföra följande:

• Paketera ett AIR-program som en .air-installationsfil

• Paketera ett AIR-program som ett systemspecifikt installationsprogram, till exempel som en .exe-fil på Windows, en .ipa-fil på iOS eller en .apk-fil på Android

• Paketera ett ANE-tillägg som en ANE-fil (AIR Native Extension)

• Signera ett AIR-program med ett digitalt certifikat

• Ändra (flytta) den digitala signatur som används för programuppdateringar

• Avgöra vilka enheter som är anslutna till en dator

• Skapa ett självsignerat digitalt kodsigneringscertifikat

• Fjärrinstallera, fjärrstarta och fjärravinstallera ett program på en mobilenhet

• Fjärrinstallera och fjärravinstallera AIR-miljön på en mobilenhet

ADT är ett Java-program som ingår i AIR SDK . Du måste ha Java 1.5 eller senare för att använda det. SDK innehåller en skriptfil för att anropa ADT. Om du vill använda det här skriptet måste sökvägen till Java-programmet inkluderas i systemvariabeln path. Om bin -katalogen i AIR SDK även anges i systemvariabeln path kan du skriva adt på kommandoraden, med lämpliga argument, för att anropa ADT. (Om du inte vet hur du anger systemvariabeln path läser du dokumentationen till operativsystemet. Anvisningar om hur du anger sökvägen (path) på de flesta system beskrivs i avsnittet Systemvariabeln path .)

Det krävs minst 2 GB minne för att använda ADT. Om du inte har så mycket minne kan ADT få slut på minne, särskilt när program för iOS paketeras.

Förutsatt att bin-katalogen för både Java och AIR SDK ingår i variabeln path kan du köra ADT med följande grundläggande syntax:

adt -command options
Obs! I de flesta integrerade utvecklingsmiljöer, inklusive Adobe Flash Builder och Adobe Flash Professional, kan du paketera och signera AIR-program. Du behöver vanligtvis inte använda ADT för dessa vanliga uppgifter när du redan arbetar i en sådan utvecklingsmiljö. Du kan dock behöva använda ADT som kommandoradsverktyg för funktioner som inte stöds i den integrerade utvecklingsmiljön. Dessutom kan du använda ADT som kommandoradsverktyg som en del i en automatiserad byggprocess.