Adobe Flash plattformsverktyg för AIR-utveckling

Du kan utveckla AIR-program med följande utvecklingsverktyg för Adobe Flash-plattformen.

För utvecklare som använder ActionScript 3.0 (Flash och Flex):

För HTML- och Ajax-utvecklare:

Installera AIR SDK

Adobe AIR SDK innehåller följande kommandoradsverktyg som du kan använda för att starta och paketera program:

AIR Debug Launcher (ADL)
Gör att du kan köra AIR-program utan att först installera dem. Läs mer i AIR Debug Launcher (ADL) .

AIR Development Tool (ADT)
Paketerar AIR-program som installationspaket för distribution. Läs mer i AIR Developer Tool (ADT) .

För AIR kommandoradsverktygen måste Java vara installerat på datorn. Du kan använda en JVM (Java Virtual Machine) från antingen JRE eller JDK (version 1.5 eller senare). Java JRE och Java JDK finns på http://java.sun.com/.

Det krävs minst 2 GB minne för att köra ADT-verktyget.

Obs! Java krävs inte för att slutanvändare ska kunna köra AIR-program.

En snabb genomgång av hur du skapar ett AIR-program med AIR SDK finns i Skapa ditt första HTML-baserade AIR-program med AIR SDK .

Hämta och installera AIR SDK

Du kan hämta och installera AIR SDK med hjälp av instruktionerna som följer:

Installera AIR SDK i Windows

• Hämta AIR SDK installationsfilen.

• AIR SDK distribueras som ett vanligt filarkiv. Extrahera innehållet i SDK till en mapp på datorn (t.ex. C:\Programfiler\Adobe\AIRSDK eller C:\AIRSDK) när du ska installera AIR.

• Verktygen ADL och ADT finns i mappen bin i AIR SDK. Lägg till sökvägen till mappen i systemvariabeln PATH.

Installera AIR SDK i Mac OS X

• Hämta AIR SDK installationsfilen.

• AIR SDK distribueras som ett vanligt filarkiv. Extrahera innehållet i SDK till en mapp på datorn (t.ex. /Users/<användarnamn>/Applications/AIRSDK) när du ska installera AIR.

• Verktygen ADL och ADT finns i mappen bin i AIR SDK. Lägg till sökvägen till mappen i systemvariabeln PATH.

Installera AIR SDK i Linux

• SDK är tillgängligt i formatet tbz2.

• Skapa en mapp där du vill extrahera SDK och använd sedan följande kommando: tar -jxvf <sökväg till AIR-SDK.tbz2> när du ska installera SDK.

Mer information om att komma igång med AIR SDK-verktygen finns i Skapa ett AIR-program med verktygen på kommandoraden.

Vad som ingår i AIR SDK

Tabellen nedan beskriver ändamålet med filerna i AIR SDK:

SDK-mapp

Filer/verktygsbeskrivning

bin

Med AIR Debug Launcher (ADL) kan du köra ett AIR-program utan att först paketera och installera det. Information om hur du använder det här verktyget finns i AIR Debug Launcher (ADL) .

AIR Developer Tool (ADT) paketerar ditt program som en AIR-fil för distribution. Information om hur du använder det här verktyget finns i AIR Developer Tool (ADT) .

frameworks

Katalogen libs innehåller kodbibliotek som kan användas i AIR-program.

Katalogen projects innehåller koden för de kompilerade SWF- och SWC-biblioteken.

include

Katalogen include innehåller rubrikfilen för C-språket för att skriva ANE-tillägg.

install

Katalogen install innehåller Windows USB-drivrutiner för Android-enheter. (Detta är drivrutinerna från Google som ingår i Android SDK.)

lib

Innehåller stödkod för AIR SDK-verktyg.

runtimes

AIR-miljöerna för stationära datorer och mobilenheter.

Skrivbordsmiljön används av ADL för att starta AIR-program innan de har paketerats eller installerats.

AIR-miljöer för Android (APK-paket) kan installeras på Android-enheter och -emulatorer för utveckling och testning. Separata APK-paket används för enheter och emulatorer. (Den offentliga AIR-miljön för Android finns på Android Market.)

samples

Den här mappen innehåller ett exempel på en programbeskrivningsfil, ett exempel på den sömlösa installationsfunktionen (badge.swf) och AIR-programmets standardikoner.

templates

descriptor-template.xml - en mall för programbeskrivningsfilen som krävs för varje AIR-program. En detaljerad beskrivning av programbeskrivningsfilen finns i AIR-programbeskrivningsfiler .

Schemafiler för XML-strukturen i programbeskrivningen för varje officiell version av AIR finns också i den här mappen.

Ställa in Flex SDK

Följande alternativ finns när du vill utveckla Adobe® AIR®-program med Adobe® Flex™:

• Du kan hämta och installera Adobe® Flash® Builder™, som tillhandahåller integrerade verktyg för att skapa Adobe AIR-projekt samt testa, felsöka och paketera AIR-program. Se Skapa ditt första Flex AIR-skrivbordsprogram med Flash Builder

• Du kan hämta Adobe® Flex™ SDK och utveckla Flex AIR-program med den textredigerare och de kommandoradsverktyg som du föredrar.

En snabb genomgång av hur du skapar ett AIR-program med Flex SDK finns i Skapa ditt första AIR-skrivbordsprogram med Flex SDK .

Installera Flex SDK

För att bygga AIR-program med kommandoradsverktygen måste Java vara installerat på datorn. Du kan använda en JVM (Java Virtual Machine) från antingen JRE eller JDK (version 1.5 eller senare). Java JRE och JDK finns på http://java.sun.com/.

Obs! Java krävs inte för att slutanvändare ska kunna köra AIR-program.

Flex SDK tillhandahåller AIR API:n och kommandoradsverktyg som du kan använda för att paketera, kompilera och felsöka AIR-program.

1. Om du inte redan har gjort det hämtar du Flex SDK på http://opensource.adobe.com/wiki/display/flexsdk/Downloads .

2. Placera innehållet för SDK i en mapp (t.ex. Flex SDK).

3. Kopiera innehållet i AIR SDK till filerna i Flex SDK.

Obs! På Mac måste du se till att du kopierar eller ersätter de enskilda filerna i SDK-mapparna, inte katalogerna. Om du kopierar en katalog på Mac till en katalog med samma namn, tas de befintliga filerna i målkatalogen bort som standard. Innehållet i de båda katalogerna läggs alltså inte samman. Du kan använda kommandot ditto i ett terminalfönster för att lägga samman AIR SDK med Flex SDK: ditto air_sdk_folder flex_sdk_folder
  4. AIR:s kommandoradsverktyg finns i mappen bin.

Konfigurera externa SDK-verktyg

När du utvecklar program för Android och iOS måste du hämta provisioneringsfiler, SDK-verktyg eller andra utvecklingsverktyg från plattformstillverkarna.

Information om hur du hämtar och installerar Android SDK finns i För Android-utvecklare: Installera SDK (på engelska). Från och med AIR 2.6 behöver du inte hämta Android SDK. AIR SDK innehåller nu de grundläggande komponenter som behövs för att installera och starta APK-paket. Men Android SDK kan ändå vara användbart för ett flertal olika utvecklingsuppgifter, bland annat för att skapa och köra programvaruemulatorer samt för att göra skärmdumpar.

Det krävs ingen extern SDK för iOS-utveckling. Det krävs däremot särskilda certifikat och provisioneringsprofiler. Du hittar mer information i Få utvecklarfiler från Apple .