Hämta AIR-uppdateringsfilen

ApplicationUpdater-objektet skickar updateStatus -händelsen när updater-objektet har hämtat och tolkat uppdateringsbeskrivningsfilen. Som standard initieras hämtningen av uppdateringsfilen om den är tillgänglig. Om du avbryter standardbeteendet kan du fortsätta uppdateringsprocessen genom att anropa downloadUpdate() -metoden:

appUpdater.downloadUpdate();

Om du anropar den här metoden hämtar updater-objektet uppdateringsversionen av AIR-filen asynkront.

downloadUpdate() -metoden kan skicka följande händelser:

• UpdateEvent.DOWNLOAD_START – Anslutningen till servern har upprättats. Om ApplicationUpdaterUI-biblioteket används visar den här händelsen en dialogruta med en förloppsindikator över hämtningsförloppet.

• ProgressEvent.PROGRESS – Skickas regelbundet i takt med att filhämtningen avancerar.

• DownloadErrorEvent.DOWNLOAD_ERROR – Skickas om det inträffar ett fel vid anslutningen eller hämtningen av uppdateringsfilen. Skickas också för en ogiltig HTTP-status (t.ex. "404 – Det gick inte att hitta filen"). Den här händelsen har en errorID -egenskap, som är ett heltal som anger ytterligare felinformation. Ytterligare en subErrorID -egenskap kan innehålla mer felinformation.

• UpdateEvent.DOWNLOAD_COMPLETE – Updater-objektet har hämtat och tolkat uppdateringsbeskrivningsfilen. Om du inte avbryter den här händelsen fortsätter ApplicationUpdater-versionen att installera uppdateringsversionen. I ApplicationUpdaterUI-versionen visas en dialogruta där användaren kan välja att fortsätta.