Hämta och tolka uppdateringsbeskrivningsfilen

ApplicationUpdater-objektet skickar checkForUpdate -händelsen innan uppdateringsprocessen börjar, strax innan updater-objektet försöker hämta uppdateringsbeskrivningsfilen. Om du avbryter checkForUpdate -händelsens standardbeteende hämtas inte uppdateringsbeskrivningsfilen. Du kan anropa checkForUpdate() -metoden om du vill fortsätta uppdateringsprocessen:

appUpdater.checkForUpdate();

Om du anropar checkForUpdate() -metoden hämtar och tolkar updater-objektet uppdateringsbeskrivningsfilen asynkront. Som ett resultat av anropet till checkForUpdate() -metoden kan updater-objektet skicka följande händelser:

• StatusUpdateEvent.UPDATE_STATUS – Updater-objektet har hämtat och tolkat uppdateringsbeskrivningsfilen. Den här händelsen har följande egenskaper:

• available – Ett booleskt värde. Använd värdet true om det finns en annan version än det aktuella programmets version. I annat fall använder du false (om versionerna är desamma).

• version – En sträng. Versionen från uppdateringsfilens programbeskrivningsfil

• details – En array. Om det inte finns några lokaliserade versioner av beskrivningen returnerar arrayen en tom sträng ( "" ) som det första elementet och beskrivningen som det andra elementet.

Om det finns flera versioner av beskrivningen (i uppdateringsbeskrivningsfilen) innehåller arrayen flera underarrayer. Varje array har två element: det första är en språkkod (t.ex. "en" ) och det andra är motsvarande beskrivning (en sträng) för språket. Se Definiera uppdateringsbeskrivningsfiler och placera AIR-filen på webbservern .

• StatusUpdateErrorEvent.UPDATE_ERROR – Det uppstod ett fel och updater-objektet kunde inte hämta eller tolka uppdateringsbeskrivningsfilen.