Campagne bijhouden gebruiken voor een gebeurtenis

Gebruik de optie voor het bijhouden van campagnes om geregistreerde gebruikers per campagnebron bij te houden. De gebeurtenisregistratie en -aanwezigheidsrapporten vermelden niet alleen de gebruikersnamen, maar ook de campagnebronnen. Tot gebruikelijke campagnes behoren e‑mailaanbiedingen, campagnes van zoekprogramma's en campagnes via banneradvertenties. Als u campagnes wilt bijhouden, dient u handmatig de automatisch verkregen registratie-URL te wijzigen.

U kunt het bijhouden van campagnes toevoegen door de optie Campagne bijhouden te selecteren op de pagina Registratie maken wanneer u een nieuwe gebeurtenis maakt. Het is ook mogelijk het bijhouden van campagnes toe te voegen aan een bestaande gebeurtenis als u de gebeurtenis nog niet hebt gepubliceerd of nog geen uitnodigingen hebt verzonden. (Als u de optie Campagne bijhouden selecteert nadat u de gebeurtenis hebt gepubliceerd en de uitnodigingen hebt verzonden, worden alle genodigden die zich al hebben geregistreerd via de URL in de oorspronkelijke uitnodigingsmail niet bijgehouden.)

Opmerking: u kunt een campagne alleen bijhouden als u de registratie-URL voor de gebeurtenis verandert. U kunt de registratie-URL voor de pagina's Gebeurtenissenlijst en Gebeurtenisgegevens niet wijzigen. Als u de pagina's Vermelde gebeurtenissen of Gebeurtenissenlijst wilt gebruiken, is het niet mogelijk een campagne bij te houden.

Campagne bijhouden toevoegen aan een bestaande gebeurtenis

1. Open Connect Central en klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer.
  2. Selecteer de gebeurtenis.
  3. Klik op de koppeling Registratievragen.
  4. Schakel de optie Campagne bijhouden inschakelen in.
  5. Klik op Opslaan.

De parameter voor de campagne-id en het id-nummer toevoegen

1. Open Connect Central en klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer.
  2. Selecteer de gebeurtenis om de pagina Gebeurtenisgegevens weer te geven.
  3. Klik op de koppeling Pagina’s met gebeurtenisinformatie, aanmelding- en registratiegegevens.
  4. Selecteer en kopieer de registratie-URL die wordt weergegeven naast Registratieformulier, bijvoorbeeld: http://name.server.com/primetimeevent/event/registration.html.
  5. Open een tekstverwerkingsprogramma, zoals Kladblok of WordPad, en plak de registratie-URL.
  6. Plaats het invoegpunt in het tekstverwerkingsprogramma aan het einde van de URL en typ ?campaign‑id= (bijvoorbeeld http://name.server.com/primetimeevent/event/registration.html?campaign‑id=).
  7. Voeg een id voor het bijhouden van de campagne toe aan het einde van de nieuwe registratie-URL voor de gebeurtenis. Deze id vormt een unieke identificatiecode voor uw campagne en kan uit een willekeurige alfanumerieke waarde bestaan. Zo bevat http://name.server.com/primetimeevent/event/registration.html?campaign‑id=email1234 de geldige id voor het bijhouden van de campagne “email1234”.
  8. Sla het tekstbestand op, maar laat het bestand open in de tekstverwerkingstoepassing.

De URL testen met de id voor het bijhouden van de campagne

Als u de nieuwe URL wilt testen, schakelt u de e‑mailuitnodigingen uit, publiceert u de gebeurtenis, registreert u zich voor de gebeurtenis en controleert u het registratierapport.

1. Open Connect Central en klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer.
  2. Selecteer de gebeurtenis om de pagina Gebeurtenisgegevens weer te geven.
  3. Selecteer E‑mailopties.
  4. Schakel de optie Uitnodigingen verzenden uit.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Onder aan de pagina Gebeurtenisgegevens ziet u het bericht ''Deze gebeurtenis is niet gepubliceerd en wordt niet vermeld op uw site. Er zijn geen e-mails verzonden.” Klik op Publiceren.
  7. Er wordt een bevestiging weergegeven. Klik nogmaals op Publiceren. Nu wordt een ander statusbericht weergegeven op de pagina Gebeurtenisgegevens: “Deze gebeurtenis is gepubliceerd. De e-mailopties zijn actief.”
  8. Registreer u voor de gebeurtenis om de gewijzigde registratie-URL te testen. Open een webbrowser in een nieuw venster.
  9. In het tekstverwerkingsprogramma kopieert u de gewijzigde registratie-URL (met toevoeging van de parameter voor de campagne-id en de aangepaste campagne-id). Plak de URL in het nieuwe webbrowservenster en druk op Enter of Return.
  10. Vul de vereiste velden in in het registratieformulier met gebruik van uw naam en e‑mailadres.
  11. Klik op Verzenden.
  12. Kijk in uw e‑mailprogramma of u een bevestigingsbericht voor de gebeurtenis hebt ontvangen.
  13. Nu u zich hebt geregistreerd voor de gebeurtenis, ziet u uw naam en de id voor het bijhouden van de campagne in de registratierapporten. Open Connect Central en klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer.
  14. Selecteer de gebeurtenis om de pagina Gebeurtenisgegevens weer te geven.
  15. Selecteer Rapporten.
  16. Selecteer Op geregistreerde personen.
  17. Klik op Rapportgegevens downloaden in het registratierapport. Controleer in het Excel-werkblad dat wordt geopend of het juiste id-nummer wordt weergegeven in de kolom Id voor bijhouden van campagne naast uw naam.

Uitnodigingen voor een gebeurtenis verzenden met gebruik van de juiste registratie-URL

Als u Connect Central gebruikt voor het verzenden van uitnodigingen voor de gebeurtenis, vervangt u de registratie-URL die automatisch is gegenereerd in Connect Central handmatig door de gewijzigde URL.

Opmerking: als u uitnodigingen verzendt met een e-mailprogramma van een andere fabrikant, dient u ervoor te zorgen dat u alle genodigden de nieuwe, gewijzigde registratie-URL stuurt.
  1. Open Connect Central en klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer.
  2. Selecteer de gebeurtenis om de pagina Gebeurtenisgegevens weer te geven.
  3. Selecteer E‑mailopties.
  4. Selecteer Uitnodigingen voor gebeurtenis verzenden.
  5. Klik op Aanpassen naast Uitnodigingen voor gebeurtenis verzenden.
  6. In de berichttekst vervangt u de woorden “event‑registration‑url” in het runtimeveld {event‑registration‑url} door de gewijzigde registratie-URL die u hebt gemaakt. (U kunt de URL kopiëren en plakken uit het tekstverwerkingsprogramma waarin u de URL hebt gewijzigd.)
  7. Geef de datum en tijd op waarop u de e‑mail met de uitnodiging wilt versturen.
  8. Selecteer Opslaan.
  9. Als u bovendien de optie Herinnering sturen naar deelnemers kort voor de gebeurtenis gebruikt, dient u op de knop Aanpassen naast deze optie te klikken en de instructies in stap 6 te gebruiken om de registratie-URL in de hoofdtekst van het bericht te vervangen.