Tips voor het maken van trainingscursussen en studieprogramma's

Hier volgen enkele tips voor het maken van trainingscursussen en studieprogramma's in Adobe Connect Training:
  • Gebruik Adobe Presenter en Adobe Captivate® om inhoud te maken voor cursussen. Presenter is geschikt voor het maken van rechttoe-rechtaan e-learningmateriaal met gebruik van Microsoft PowerPoint. Adobe Captivate is heel geschikt voor het maken van scholingsmateriaal waarin ingewikkelde vertakkingen en simulaties moeten worden opgenomen.

• Op cursusniveau stelt u het maximumaantal pogingen voor de client-side in op één en het maximumaantal pogingen voor de server-side op een willekeurig aantal. (Stel het maximumaantal pogingen aan de server-side in op een onbeperkt aantal als u gebruikers zoveel pogingen wilt laten uitvoeren als nodig is om te slagen.)

• Voeg studieprogramma-onderdelen rechtstreeks toe aan studieprogramma's, niet aan mappen.

• Wanneer u inhoud uit de inhoudsbibliotheek rechtstreeks toevoegt aan een studieprogramma, wordt de inhoud automatisch geconverteerd naar een cursus en wordt het bijhouden van deze inhoud ingeschakeld. Als u bijvoorbeeld een PDF-bestand toevoegt aan een studieprogramma, wordt dat bestand een cursus die kan worden bijgehouden tot op paginaniveau (u kunt zien of studenten maar zeven of alle tien pagina's van het bestand hebben bekeken). Bovendien wordt automatisch een bronnenmap voor het studieprogramma gemaakt en worden eventuele studieprogrammaspecifieke cursussen (dat wil zeggen inhoud die voor dit studieprogramma automatisch wordt geconverteerd naar een cursus) in die map geplaatst.

• Laat uw studenten weten hoe ze cursussen en studieprogramma's kunnen volgen en stel ze vooral op de hoogte van specifieke instellingen die u hebt gebruikt. Laat hen bijvoorbeeld weten hoe vaak ze kunnen proberen een quiz te voltooien. Stel uw studenten ook op de hoogte als u wijzigingen aanbrengt in een studieprogramma dat u al beschikbaar had gesteld, als u bijvoorbeeld onderdelen toevoegt of verwijdert.

• Vraag studenten om een onderdeel of cursus slechts in één browservenster te openen en dat venster te sluiten als ze klaar zijn.

• Als u een omvangrijk studieprogramma beschikbaar wilt stellen, kunt u het beste eerst een test uitvoeren. Controleer bijvoorbeeld of uw Adobe Connect-systeem (netwerk, servers, database, etc.) op de juiste wijze is ingesteld en over voldoende bronnen beschikt voor het geplande aantal studenten dat zich heeft ingeschreven voor het studieprogramma.

• Breng zo weinig mogelijk wijzigingen aan in cursussen en studieprogramma's als u deze eenmaal ter beschikking hebt gesteld van studenten.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van virtuele lesruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.