Een cursus maken

Met een cursus wordt niet alleen de inhoud voor een aantal ingeschreven studenten bedoeld, maar ook het bijhouden van het gebruik van deze inhoud voor iedere student. Een cursus kan bijvoorbeeld een zelfstandige presentatie zijn, als onderdeel van een studieprogramma worden aangeboden of worden weergegeven in een virtuele lesruimte.

Opmerking: de informatie over cursussen is alleen van toepassing op accounts die over de toepassing Adobe Connect Training beschikken.

Bij het maken van een cursus komen de volgende taken kijken:

1. Inhoud maken en toevoegen aan de inhoudsbibliotheek

Een cursus is gebaseerd op bestaande inhoud, en dus dient er inhoud te zijn opgeslagen in uw inhoudsbibliotheek, zoals presentaties, PDF-bestanden of afbeeldingsbestanden. Inhoud kan de volgende bestandsindelingen hebben: PPT, PPTX, FLV, SWF, PDF, GIF, JPG, PNG, MP3, HTML, MP4, F4V of ZIP. Zie Inhoud uploaden .

2. De wizard Cursus starten

Ga naar de menubalk Nieuw maken op de startpagina van Adobe Connect Central en klik op Cursus. U kunt ook op Training > Nieuwe cursus klikken.

3. Cursusgegevens

Op de eerste pagina van de wizard Cursus voert u achtergrondgegevens in over de cursus, zoals een naam en een overzicht. (Alleen de naam is verplicht, alle andere velden zijn optioneel.) U kunt deze gegevens bewerken nadat u de cursus hebt gemaakt.

Opmerking: standaard is de optie Gegevens bijwerken voor alle onderdelen die aan dit onderdeel zijn gekoppeld geselecteerd. Aangezien u een nieuwe cursus maakt, hebt u waarschijnlijk nog geen onderdelen die u aan de cursus wilt koppelen. Zorg echter dat deze optie geselecteerd blijft als u in de toekomst waarschijnlijk onderdelen wilt koppelen.

4. Cursusinhoud selecteren

In dit gedeelte van de wizard Cursus stuurt Adobe Connect u naar de inhoudsbibliotheek waar u naar het gewenste inhoudsbestand navigeert. U kunt slechts één bestand selecteren in de bibliotheek en u dient over weergave- of beheermachtigingen voor dit bestand te beschikken. Nadat u inhoud hebt toegevoegd, kunt u de wizard voortzetten en studenten inschrijven of het studieprogramma opslaan en de wizard afsluiten. (Als u studenten wilt inschrijven, cursusmeldingen wilt instellen of later e-mailherinneringen wilt inschakelen, kunt u de cursus bewerken.)

5. Studenten inschrijven

Alleen ingeschreven gebruikers kunnen naar de URL van de cursus bladeren en zich aanmelden om de cursus weer te geven. Als u een groot aantal gebruikers wilt inschrijven en over de toepassing Gebeurtenisbeheer beschikt, kunt u de cursus beter presenteren als een gebeurtenis.

U kunt studenten naar wens toevoegen en verwijderen nadat u de cursus hebt gemaakt.

6. Meldingen instellen

Een cursusmelding is een e‑mailbericht om ingeschreven personen te laten weten hoe ze de cursus kunnen openen.

Wanneer u meldingen opmaakt, kunt u runtimevelden gebruiken in de onderwerpregel en in de hoofdtekst van het bericht. Deze velden bevatten cursusgegevensvariabelen die automatisch voor u worden ingevuld wanneer u de e‑mailmelding verzendt.

U kunt de cursusmeldingen wijzigen nadat u de cursus hebt gemaakt.

7. Herinneringen instellen

Herinneringen zijn optioneel. Een cursusherinnering is een e‑mailbericht dat naar alle of naar geselecteerde ingeschreven personen voor de cursus wordt verzonden nadat u de cursus hebt ingesteld. U kunt herinneringen bijvoorbeeld gebruiken om de ingeschreven personen er aan te herinneren dat ze de cursus moeten volgen of om specifieke personen te laten weten dat ze de cursus moeten voltooien.