Cursussen bewerken

Beheerders of gebruikers met machtigingen voor het beheren van een specifieke trainingsbibliotheekmap kunnen cursussen beheren.

Cursusgegevens bewerken

U kunt cursusgegevens bewerken, zoals de cursusnaam, de id, het overzicht en de begin- en einddatum.

1. Klik op het tabblad Training boven in het venster Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de cursus.
  3. Klik in de lijst op de naam van de desbetreffende cursus.
  4. Klik op de koppeling Informatie bewerken in de navigatielijst.
  5. Bewerk de cursusgegevens. U kunt de volgende gegevens wijzigen:
    Cursusnaam
    (Vereist) De naam van de cursus, zoals deze wordt weergegeven in de cursuslijst en in rapporten.

Cursus-id
    Het nummer of de id van de cursus, zoals 100, CS100, enz.

Overzicht
    Een cursusbeschrijving die wordt weergegeven op de pagina Cursusgegevens.

Cursus begint op
    De eerste datum waarop de gebruikers toegang kunnen krijgen tot de cursus. Als u de begindatum van een bestaande cursus uitstelt, kunnen gebruikers de cursus pas openen op de nieuwe begindatum (ook al hebben ze de cursus eerder geopend). Als enkele ingeschreven personen de cursus al hebben geopend, blijven de bijhoud- en quizgegevens behouden in rapporten.

Cursus sluit op
    De laatste datum waarop gebruikers toegang kunnen krijgen tot de cursus.

Maximumaantal pogingen
    Het maximumaantal pogingen dat een ingeschreven persoon kan uitvoeren om voor deze cursus te slagen. Als u hier niets invult, staat u een onbeperkt aantal pogingen toe.

Hoogst haalbare score
    De maximaal haalbare score die een gebruiker kan krijgen. Gebruik deze optie voor cursusinhoud die nog niet is gegradeerd, zoals een PDF-bestand, of die slechts een gedeeltelijke score verzendt, zoals Captivate-inhoud (hoogst haalbare score wordt bepaald door de gebruikte inhoud).
    Opmerking: Voor inhoud die meerdere quizzen met scores bevat, wordt de hoogst haalbare score voor de inhoud als geheel niet automatisch vastgesteld wanneer de inhoud wordt toegevoegd aan een cursus. Neem bijvoorbeeld een presentatie die twee quizzen bevat, waarvan de eerste een hoogst haalbare score van 50 en de tweede een hoogst haalbare score van 40 heeft. In dat geval wordt de hoogst haalbare score van de laatst afgelegde quiz gerapporteerd, namelijk 40. Als u een nauwkeuriger totale score wilt, kunt u één quiz maken en de vragen verspreiden over de presentatie. Dan hoeft u niet meerdere quizzen te gebruiken. Maak bijvoorbeeld een quiz met tien vragen. Geef in de presentatie eerst vier inhoudsdia's weer, gevolgd door quizvragen 1-5, nog acht inhoudsdia's en vervolgens vraag 6-10.

6. Standaard is de optie Gegevens bijwerken voor alle onderdelen die aan dit onderdeel zijn gekoppeld geselecteerd. Houd deze optie ingeschakeld als u van plan bent onderdelen aan de cursus te koppelen.
  7. Klik op Opslaan.

Wanneer u de titel of het overzicht van de cursus wijzigt, worden de gegevens op de overzichtsdia van de presentatie niet gewijzigd. Deze dia gebruikt de gegevens die zijn opgegeven op het moment dat de presentatie oorspronkelijk werd gepubliceerd. Als u deze gegevens wilt wijzigen, moet u de inhoud opnieuw publiceren en daarna de inhoud die in de cursus wordt gebruikt opnieuw selecteren.

Cursusinhoud wijzigen of bijwerken

U kunt de inhoud van een cursus wijzigen of bijwerken. Als u de inhoud wilt bijwerken, publiceert u eerst het bijgewerkte bestand naar de inhoudsbibliotheek.

1. Klik op het tabblad Training boven in het venster van Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de cursus waarvan u de inhoud wilt wijzigen. Klik in de lijst op de naam van de cursus om deze te selecteren.
  3. Klik op de koppeling Inhoud selecteren in de navigatiebalk.
  4. Navigeer naar de map met de inhoud die u voor de cursus wilt gebruiken.
  5. Selecteer de knop naast de inhoud die u voor de cursus wilt gebruiken. U kunt nieuwe inhoud of een bijgewerkte versie van de bestaande inhoud selecteren.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven. Klik op Ja, mijn inhoud bijwerken om de inhoud bij te werken.

Voor een cursus ingeschreven personen toevoegen of verwijderen

Als u ingeschreven personen toevoegt aan een cursus, stuurt u een melding naar de nieuwe ingeschreven personen. U kunt ook herinneringen instellen voor deze personen.

Als u ingeschreven personen verwijdert, ontvangen ze geen meldingen meer en kunnen ze de cursus niet meer openen.

1. Klik op het tabblad Training boven in het venster Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de cursus.
  3. Klik in de lijst op de naam van de desbetreffende cursus.
  4. Klik op de koppeling Ingeschreven personen beheren in de navigatiebalk.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer een of meerdere ingeschreven personen in de lijst Beschikbare gebruikers en groepen en klik op Toevoegen. (Houd Control of Shift ingedrukt en klik om meerdere gebruikers of groepen te selecteren.) Dubbelklik op de naam van een groep om deze uit te vouwen, zodat u de afzonderlijke leden kunt selecteren. Selecteer vervolgens individuele gebruikers.)

• Selecteer een of meerdere ingeschreven personen in de lijst Momenteel ingeschreven personen en klik op Verwijderen.

Instellingen voor cursusmeldingen of herinneringen wijzigen

Via meldingen en herinneringen kunt u gemakkelijker communiceren met voor een cursus ingeschreven personen. U kunt de instellingen van meldingen en herinneringen in uitvoering op ieder gewenst moment wijzigen.

1. Klik op het tabblad Training boven in het venster Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de cursus.
  3. Klik in de lijst op de naam van de desbetreffende cursus.
  4. Klik op de koppeling Meldingen in de navigatiebalk.
  5. Klik op Meldingen in uitvoering.
  6. Klik onder Onderwerp op de naam van de melding of de herinnering die u wilt wijzigen. (Meldingen worden in de onderwerpenlijst aangeduid met het pictogram . Herinneringen worden aangeduid met het pictogram .)
  7. Klik op Bewerken onder aan de pagina.
  8. Breng wijzigingen aan in de tijdsinstellingen, de ontvangers of de berichttekst. (Als u e-mailadressen opgeeft, dient u deze met komma's van elkaar te scheiden.) Bewerk het onderwerp en de tekst van de e-mail. Als u een runtimeveld wilt gebruiken voor deze bewerking, kopieert u de veldnaam uit de lijst Runtimevelden en plakt u deze in de berichttekst of in de onderwerpregel van de e-mail. Wijzig de tussen accolades geplaatste tekst van het runtimeveld niet .
  9. Klik op Verzenden om de wijzigingen toe te passen.

Een cursus verwijderen

Voordat u een cursus verwijdert, dient u te bedenken wat de gevolgen van deze handeling zijn:

• De cursus wordt verwijderd uit de trainingsbibliotheek.

• Ingeschreven personen hebben geen toegang meer tot de cursus.

• De cursusrapporten zijn niet meer beschikbaar. (Als u toegang tot de cursus wilt voorkomen, maar de rapportgegevens wilt behouden, stelt u een einddatum in voor de cursus, maar verwijdert u de cursus niet.)

• Er worden geen cursusherinneringen meer verzonden en vertraagde cursusmeldingen worden niet verzonden.

• De door de cursus gebruikte inhoud blijft in de inhoudsbibliotheek staan.

• De cursus wordt verwijderd uit de onderdelenlijst van alle studieprogramma's waarin de cursus is opgenomen. En dat heeft gevolgen voor de studieprogrammarapporten. Wees voorzichtig bij het verwijderen van cursussen die deel uitmaken van studieprogramma's.

1. Klik op het tabblad Training boven in het venster Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de cursus.
  3. Schakel het selectievakje links van de cursus die u wilt verwijderen in.
  4. Klik op de knop Verwijderen.
  5. Klik op de bevestigingspagina op Verwijderen.