Informatie over de beoordelingsmodi

Adobe Connect Training bevat twee beoordelingsmodi: server-side en client-side. Het is belangrijk dat u deze beoordelingsmodi begrijpt, vooral als uw cursus quizzen bevat.

De beoordelingsmodus aan de server-side wordt alleen gebruikt voor de cursussen van Adobe Connect Training. In het geval van cursussen kan een trainingsmanager het maximumaantal pogingen bepalen dat een student kan uitvoeren om de cursus te voltooien of ervoor te slagen. In de volgende gevallen wordt de beoordelingsmodus vergrendeld voor een student:

• Wanneer de student binnen het ingestelde aantal pogingen voor de cursus is geslaagd of de cursus heeft voltooid.

• Wanneer de student het maximumaantal toegestane pogingen om voor de cursus te slagen of deze te voltooien, heeft overschreden.

Studenten kunnen op twee manieren vaststellen of ze zijn vergrendeld in de beoordelingsmodus:

• De tekst “[modus Beoordeling]” verschijnt in de titelbalk van een browser wanneer een cursus wordt geopend.

• Wanneer het volgende bericht boven aan het scherm verschijnt: “U hebt al uw pogingen uitgevoerd en bevindt zich nu in de modus Beoordeling. De keuzes die u selecteert, worden niet bijgehouden.” (Dit bericht wordt meestal weergegeven als de beoordelingsmodus voor een cursus is geactiveerd in een virtuele lesruimte.)

Als de beoordelingsmodus is geactiveerd voor studenten en deze de in de cursus opgenomen quizzen afleggen, worden hun scores en status niet verzonden naar Adobe Connect. Zo wordt voorkomen dat studenten proberen betere resultaten te behalen nadat ze al voor een cursus zijn geslaagd.

Belangrijk: Studenten moeten een cursus of onderdeel altijd alleen maar in één browservenster tegelijk openen en dit venster sluiten als ze klaar zijn. Studenten kunnen per ongeluk in de modus Beoordeling worden vergrendeld als ze hetzelfde onderdeel of dezelfde cursus in meerdere vensters tegelijk openen.

De instelling voor het maximumaantal pogingen aan de server-side voor een cursus geldt ook voor alle studieprogramma-onderdelen met koppelingen naar de cursus. Aangezien alleen de instelling voor het aantal pogingen aan de server-side wordt nageleefd, wordt het aanbevolen dat u het maximumaantal nieuwe pogingen op studieprogrammaniveau negeert.

De beoordelingsmodus aan de client-side wordt nageleefd aan de hand van de instelling voor het maximumaantal pogingen in presentaties die zijn gemaakt met Adobe Presenter en Adobe Captivate. De beoordelingsmodus aan de client-side is alleen van toepassing op nieuwe pogingen die worden uitgevoerd in dezelfde browsersessie. De beoordelingsmodus voor de client-side kan echter in meerdere browsersessies gelden als de gebruiker de presentatie afsluit voordat deze is voltooid, zodat er samenvattingsgegevens naar de server worden verzonden.

In Adobe Presenter wordt de instelling voor het aantal pogingen gedefinieerd bij de opties voor slagen of zakken in Quiz Manager. Als u de optie X pogingen toestaan als onvoldoende wordt gehaald bijvoorbeeld instelt op 1, krijgen gebruikers slechts één kans om de quiz af te leggen. Stel dat een gebruiker aan de quiz begint en deze vervolgens sluit om een dia te bekijken die geen deel uitmaakt van de quiz of om een tweede quiz in de presentatie te beginnen. Doordat de gebruiker de eerste quiz sluit terwijl de presentatie nog geopend is (één browsersessie), gebruikt de gebruiker zijn ene toegestane poging op en kan hij of zij de quiz niet nogmaals proberen. En stel nu dat een gebruiker een quiz opent, een of twee vragen beantwoordt (niet genoeg om voor de quiz te slagen) en vervolgens de browser sluit. In dit tweede geval heeft de gebruiker de presentatie afgesloten, maar de quiz niet. In dat geval worden hervattingsgegevens naar Adobe Connect verzonden en als de gebruiker nog een server-side poging mag uitvoeren (bepaald door de cursus), kan hij de presentatie weer openen en blijven werken aan de eerste client-side poging (ook al is dat de tweede server-side poging).

Het wordt aangeraden het maximumaantal pogingen aan de client-side in te stellen op 1 om verschillen in status en resultaten te voorkomen. (Zowel in Presenter als in Adobe Captivate is de standaardinstelling 1.) Een client-side instelling van 1 betekent niet dat de gebruiker slechts één kans heeft om de cursus te voltooien of om ervoor te slagen, want de instelling op cursusniveau bepaalt het maximumaantal pogingen.