Trainingsgroepen maken en beheren

Via het tabblad Training in Adobe Connect Central kunnen trainingsmanagers, beheerders en beperkte beheerders groepen studenten, ofwel trainingsgroepen, maken, wijzigen en verwijderen. Trainingsmanagers kunnen alle trainingsgroepen wijzigen, dus ook groepen die door andere trainingsmanagers zijn gemaakt.

Opmerking: Trainingsmanagers kunnen echter niet nieuwe gebruikers maken, informatie over bestaande gebruikers wijzigen, gebruikers verwijderen, groepen verwijderen die niet zijn gemaakt door trainingsmanagers of gebruikers toewijzen aan systeemgroepen.

Een nieuwe trainingsgroep maken

Trainingsgroepen mogen niet dezelfde naam hebben als systeem- of administratiegroepen.

1. Klik op het tabblad Training in Adobe Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik op Nieuwe groep.
  4. Typ een naam voor de nieuwe groep.
  5. (Optioneel) Typ een beschrijving van de groep.
  6. Klik op Volgende.
  7. Selecteer een gebruiker of groep in de lijst Mogelijke groepsleden en klik op Toevoegen. U kunt ook op Zoeken klikken om een gebruiker of groep te zoeken die niet in de lijst staat.

In de lijst Huidige groepsleden rechts in het scherm worden uw wijzigingen weerspiegeld en ziet u de gebruikers en groepen die u toevoegt.

8. Klik op Voltooien als u klaar bent.

Studenten toevoegen aan een bestaande trainingsgroep

1. Klik op het tabblad Training in Adobe Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer de groep die u wilt wijzigen in de lijst Gebruikers en groepen en klik op Informatie.
  4. Klik op Groepsleden weergeven.
  5. Selecteer in de lijst Mogelijke groepsleden de persoon of de groep die u wilt opnemen en klik op Toevoegen.

Studenten verwijderen uit een trainingsgroep

1. Klik op het tabblad Training in Adobe Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer de groep die u wilt wijzigen in de lijst Gebruikers en groepen en klik op Informatie.
  4. Klik op Groepsleden weergeven.
  5. Selecteer in de lijst Huidige groepsleden een of meerdere leden die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

CSV-bestanden gebruiken om studenten toe te voegen

Als u een CSV-bestand hebt, gebruikt u dat om studenten toe te voegen. U kunt drie verschillende typen importbewerkingen uitvoeren.

Maar voordat u kunt gaan importeren, dient u een CSV-bestand te maken. Het is ook mogelijk een bestaand CSV-bestand te gebruiken of te wijzigen. Het CSV-bestand dat u maakt, dient de juiste gegevens te bevatten.

Als u trainingsgroepen wilt toevoegen, gebruikt u een CSV-bestand waarin elke rij een naam en een beschrijving bevat, ongeveer als volgt:

name,

description

groep 1,

HR-training

groep 2,

Financiële training

groep 3,

Verkooptraining

groep 4,

Producttraining

groep 5,

Marketingtraining

Als u gebruikers aan een geselecteerde groep wilt toevoegen, gebruikt u een CSV-bestand waarin iedere rij een aanmeldingsnaam bevat, ongeveer als volgt:

login

rboomstra2@mijnbedrijf.nl

rbloem3@mijnbedrijf.nl

kbond4@mijnbedrijf.nl

pdavis5@mijnbedrijf.nl

Als u studenten wilt toevoegen aan een trainingsgroep, gebruikt u een CSV-bestand waarin iedere rij een aanmelding en een naam bevat, ongeveer als volgt:

login,

group name

mbeets1@mijnbedrijf.nl,

groep 1

rblatt2@mijnbedrijf.nl,

groep 1

rbloem3@mijnbedrijf.nl,

groep 1

kbond4@mijnbedrijf.nl,

groep 1

kbond4@mijnbedrijf.nl,

groep 2

U ziet dat in het derde voorbeeld hierboven dezelfde gebruiker wordt toegevoegd aan meerdere groepen in hetzelfde CSV-bestand. De gebruiker kbond4@mijnbedrijf.nl is namelijk toegevoegd aan groep 1 en groep 2 met gebruik van twee afzonderlijke vermeldingen.

Hieronder vindt u extra tips voor het gebruik van CSV-bestanden:
  • Vanwege beperkingen van de browser, kunt u bij het toevoegen van grote aantallen gebruikers beter meerdere kleinere CSV-bestanden maken in plaats van één groot CSV-bestand.

• Namen die een komma bevatten, moeten tussen aanhalingstekens worden gezet. De naam Jan Smit, Jr., moet in het CSV-bestand komen te staan als “Jan Smit, Jr.”. Als geen aanhalingstekens worden gebruikt, wordt het bestand niet goed geïmporteerd.

Studenten toevoegen met gebruik van een CSV-bestand

1. Klik op het tabblad Training in Adobe Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik op Importeren.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Klik op Nieuwe groepen maken om de groepen in het geïmporteerde CSV-bestand (met rijen die een naam en een beschrijving bevatten) een eigen nieuwe trainingsgroep te laten vormen. Met deze optie maakt u trainingsgroepen.

• Selecteer Bestaande gebruikers aan een groep toevoegen om de gebruikers in het geïmporteerde CSV-bestand (met rijen met aanmeldingsgegevens) toe te voegen aan de groep die u opgeeft in het keuzemenu.

• Selecteer Bestaande gebruikers toevoegen aan nieuwe/bestaande trainingsgroepen om de gebruikers in het geïmporteerde CSV-bestand (met rijen met aanmeldingsgegevens en een groepsnaam) toe te voegen aan de trainingsgroep die is opgegeven als de naamwaarde in iedere rij van het CSV-bestand. Selecteer Nieuwe trainingsgroepen maken uit CSV-bestand om nieuwe trainingsgroepen te maken voor alle groepen die zijn vermeld in het CSV-bestand en die niet als een trainingsgroep voorkomen in Adobe Connect. Wanneer de nieuwe trainingsgroepen worden gemaakt, worden gebruikers toegevoegd als hun aanmeldingsgegevens op dezelfde rij in het CSV-bestand staan als de nieuwe groep. (Als Nieuwe trainingsgroepen maken uit CSV-bestand niet is geselecteerd, wordt een fout gemeld voor iedere rij in het CSV-bestand die de naam van een trainingsgroep bevat die nog niet bestaat.)

5. Klik op Bladeren en navigeer naar het gewenste CSV-bestand.
  6. Klik op Uploaden.

Na het uploaden wordt een bevestiging weergegeven om te melden dat het importeren is gelukt. Er wordt ook informatie verschaft over de geïmporteerde gebruikers en groepen. Er wordt een foutenrapport gegenereerd voor items die niet kunnen worden geïmporteerd.