Studieprogramma's bewerken

U kunt de gegevens in een studieprogramma wijzigen, zo kunt u de volgorde van onderdelen wijzigen of onderdelen verwijderen. Het is ook mogelijk een volledig studieprogramma te verwijderen.
Opmerking: het toevoegen van onderdelen aan een studieprogramma of het verwijderen van onderdelen uit een studieprogramma heeft gevolgen voor de transcripties van studenten. U kunt beter geen wijzigingen aanbrengen in studieprogramma's als u eenmaal studenten hebt ingeschreven. Als u onderdelen toevoegt of verwijdert, dient u uw studenten op de hoogte te stellen van de wijzigingen in het studieprogramma en moet u ze vragen zich aan te melden bij het studieprogramma om hun status bij te werken.

Studieprogrammagegevens bewerken

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Bewerken in het gebied Studieprogrammagegevens om de volgende gegevens te wijzigen:
    Naam
    Een titel voor het studieprogramma.

ID
    Het identificatienummer van het studieprogramma. (U kunt een willekeurige code toewijzen, zoals bijvoorbeeld een catalogusnummer.)

Overzicht
    Een beschrijving van het studieprogramma.

Studieprogramma begint op
    De datum waarop het studieprogramma begint. Vóór deze datum hebben gebruikers geen toegang tot het studieprogramma.
    Opmerking: de begin- en einddatums die u selecteert, overschrijven de begin- en einddatums van de afzonderlijke onderdelen in uw studieprogramma. Als u bijvoorbeeld een vergadering toevoegt met een einddatum die in het verleden ligt en uw einddatum voor het studieprogramma ligt in de toekomst, gaat de vergadering uit van de einddatum van het studieprogramma.

Studieprogramma wordt afgesloten op
    De datum waarop het studieprogramma wordt beëindigd. U kunt een keuze maken in het pop-upmenu of u kunt Geen einddatum selecteren.

3. Klik op Opslaan wanneer u de studieprogrammagegevens hebt bewerkt.

Externe-inhoudgegevens bewerken

U kunt alleen de gegevens over interne inhoud bewerken als u de inhoud al hebt toegevoegd aan het studieprogramma.

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik in de lijst met onderdelen op de naam van het externe trainingsonderdeel.
  3. Klik op Bewerken in het gebied Informatie over externe training.
  4. Bewerk de naam, de id, de URL, de maximaal mogelijke score of de overzichtsgegevens in het gebied Onderdeelinfo en klik op Opslaan.

De volgorde van onderdelen in een studieprogramma wijzigen

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Schakel het selectievakje in naast het onderdeel dat u wilt verplaatsen en klik op de pijl-omhoog of op de pijl-omlaag om dat onderdeel in de lijst te verplaatsen.

Onderdelen uit een studieprogramma verwijderen

Als u een onderdeel uit een studieprogramma wilt verwijderen, heeft dat geen gevolgen voor het oorspronkelijke onderdeel in de desbetreffende bibliotheek.

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Schakel het selectievakje in naast de onderdelen die u wilt verwijderen in de lijst met onderdelen en klik op Onderdeel verwijderen.
  3. Bevestig dat u de geselecteerde onderdelen wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Meldingen of herinneringen verzenden aan personen die zijn ingeschreven voor het studieprogramma

Met de functie voor meldingen kunt u e-mailberichten verzenden naar ingeschreven personen. Dergelijke berichten stellen ingeschreven personen meestal op de hoogte van het feit dat het studieprogramma beschikbaar is, verschaffen informatie over het studieprogramma en bevatten een koppeling naar het studieprogramma. U kunt deze berichten naar alle ingeschreven personen of naar enkele ingeschreven personen versturen, zoals bijvoorbeeld naar de personen die het studieprogramma nog niet hebben voltooid.

Met de functie voor herinneringen kunt u, net als met de functie voor meldingen, e-mailberichten sturen naar ingeschreven personen. Het belangrijkste verschil tussen meldingen en herinneringen is echter dat u berichten op de pagina Herinneringen met bepaalde intervallen kunt verzenden. U kunt het bericht naar alle ingeschreven personen sturen, of naar een bepaalde subgroep.
Opmerking: gebruikers die dienen te voldoen aan compatibiliteitsnormen kunnen jaarlijkse herinneringen instellen. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.
  1. Wanneer de pagina Studieprogrammagegevens voor het studieprogramma nog niet wordt weergegeven, gaat u naar het tabblad Training in Adobe Connect Central en bladert u naar het studieprogramma. Klik op de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Klik op Nieuwe melding of Nieuwe herinnering. (Meldingen worden in de onderwerpenlijst aangeduid met het pictogram . Herinneringen worden aangeduid met het pictogram .)
  4. Selecteer een tijdinstellingsoptie. Voor herinneringen kunt u een herhalingsoptie instellen om automatisch meerdere herinneringen te verzenden.
  5. Selecteer een ontvangersoptie. Als u e-mailadressen opgeeft, dient u deze met komma's van elkaar te scheiden.
  6. (Optioneel) Bewerk het onderwerp en de berichttekst van de e-mail. Als u een runtimeveld wilt gebruiken voor de bewerking, kopieert u de veldnaam uit de lijst Runtimevelden en plakt u deze in de berichttekst of in de onderwerpregel van de e-mail. Wijzig de tussen accolades geplaatste tekst van het runtimeveld niet .
  7. Klik op Verzenden of Opslaan.

Meldingen of herinneringen annuleren

1. Wanneer de pagina Studieprogrammagegevens voor het studieprogramma nog niet wordt weergegeven, gaat u naar het tabblad Training in Adobe Connect Central en bladert u naar het studieprogramma. Klik op de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Klik op Meldingen in uitvoering.
  4. Selecteer onder Onderwerp het aankruisvakje naast de naam van de melding of de herinnering die u wilt annuleren. (Meldingen worden in de onderwerpenlijst aangeduid met het pictogram . Herinneringen worden aangeduid met het pictogram .)
  5. Klik op Meldingen annuleren.
  6. Klik op Meldingen annuleren op de bevestigingspagina.

Een studieprogramma verwijderen

Voordat u een studieprogramma verwijdert, dient u te bedenken wat de gevolgen van deze handeling zijn:

• Het studieprogramma wordt verwijderd uit de trainingsbibliotheek.

• Ingeschreven personen hebben geen toegang meer tot het studieprogramma.

• De studieprogrammarapporten zijn niet meer beschikbaar. (Als u toegang tot het studieprogramma wilt voorkomen, maar de rapportgegevens wilt behouden, stelt u een einddatum in voor het studieprogramma, maar verwijdert u het studieprogramma niet.)

• Er worden geen herinneringen voor het studieprogramma verzonden en vertraagde meldingen met betrekking tot het studieprogramma worden niet verzonden.

• Het verwijderen van een studieprogramma is definitief, Het is niet mogelijk een eenmaal verwijderd studieprogramma te herstellen.

Het verwijderen van een studieprogramma uit een trainingsbibliotheek heeft geen gevolgen voor de bibliotheekonderdelen waaruit het studieprogramma bestaat.

1. Klik op het tabblad Training in Adobe Connect Central en blader naar het studieprogramma.
  2. Schakel het selectievakje naast het studieprogramma in en klik op Verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen als u hebt bevestigd dat u de selectie wilt verwijderen.