Voorwaarden, evaluatietests en voltooiingsvereisten bewerken

Nadat u een studieprogramma hebt gemaakt, kunt u vele wijzigingen aanbrengen. Zo kunt u voorwaarden en evaluatietests toewijzen en de voltooiingsvereisten bewerken. Het wordt aangeraden evaluatietests of voorwaarden te gebruiken wanneer u leerpaden samenstelt, maar niet allebei. Het is mogelijk beide te gebruiken, maar het vergt veel tijd en het kan lastig zijn om alle mogelijke workflows te testen die studenten kunnen aantreffen.

Voorwaarden toewijzen aan een onderdeel

Wanneer u voorwaarden toewijst, dwingt u studenten de onderdelen in een bepaalde volgorde te doorlopen. Een map kan niet worden ingesteld als een voorwaarde. Externe trainingsonderdelen kunnen beter niet worden ingesteld als verplicht, aangezien Adobe Connect externe onderdelen niet automatisch kan bijhouden.

Opmerking: vermijd het gebruik van overbodige voorwaarden. Dat veroorzaakt verwarring bij de studenten en kan tot prestatieproblemen met de Adobe Connect-server leiden.
  1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik in de lijst met studieprogrammaonderdelen op de naam van het onderdeel of de map waarvoor een voorwaarde is vereist. In deze procedure wordt dit onderdeel het geselecteerde onderdeel genoemd.
  3. Klik op Bewerken in het gedeelte Voorwaarden.

Afbeelding op volledige grootte weergeven
    Klik in het gebied Cursusgegevensvoorwaarden op Bewerken om een bepaald leerpad samen te stellen.

4. In het gebied Voorwaarden selecteren staan de onderdelen in het studieprogramma vermeld. Geef het type voorwaarde aan in het pop-upmenu Opties naast de onderdelen:
    Aangeraden
    Geeft aan dat de voorwaarde optioneel is. Gebruikers ontvangen een bericht met het verzoek aan de voorwaarde te voldoen voordat ze het geselecteerde onderdeel afleggen.

Vereist
    Dit betekent dat aan de voorwaarde moet worden voldaan voordat een gebruiker het geselecteerde onderdeel kan afleggen. Wijs de status Vereist niet toe aan externe inhoud. Adobe Connect kan het voltooien van externe inhoud, zoals de URL van een website, namelijk niet controleren.

Verborgen
    Dit wil zeggen dat het geselecteerde onderdeel pas op de inschrijvingspagina wordt weergegeven wanneer de gebruiker aan de voorwaarde heeft voldaan.

5. Klik op Opslaan als u alle voorwaarden hebt geselecteerd.

Evaluatietests toewijzen aan een onderdeel

U kunt het studieprogramma zodanig ontwerpen dat ingeschreven personen een onderdeel niet hoeven af te leggen als ze voor een verwante evaluatietest slagen. U kunt mappen niet configureren als evaluatietestonderdelen of koppelen als geselecteerde onderdelen. Gebruik altijd een specifieke cursus of vergadering, en niet een map, als een evaluatietest of een geselecteerd onderdeel voor alle andere studie-objecten.

Hier volgen enkele tips voor het maken van evaluatietests:
  • Maak een weloverwogen keuze uit de opties Optioneel, Geblokkeerd en Verborgen. Het leerpad en de ervaring van uw studenten is sterk afhankelijk van de optie die u kiest voor een evaluatietest.

• U kunt geen evaluatietest toewijzen voor het eerste onderdeel in een studieprogramma.

• Gebruik geen ketens van evaluatietests. Een voorbeeld van een keten van evaluatietests is bijvoorbeeld het instellen van onderdeel 1 als een evaluatietest voor onderdeel 2 en het instellen van onderdeel 2 als een evaluatietest voor onderdeel 3.

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik in de lijst met onderdelen op de naam van het onderdeel waarvoor een evaluatietest is vereist. In deze procedure wordt dit onderdeel het geselecteerde onderdeel genoemd.
  3. Klik op Bewerken in het gedeelte Evaluatietests.
  4. In het gedeelte Evaluatietests selecteren worden de onderdelen van het studieprogramma vermeld. Gebruik het pop-upmenu voor een onderdeel om het onderdeel aan te wijzen als een evaluatietest voor het geselecteerde onderdeel. Hanteer hierbij de volgende criteria:
    Geblokkeerd
    Hiermee geeft u aan dat het geselecteerde onderdeel niet beschikbaar is voor een ingeschreven persoon die voor het evaluatietestonderdeel slaagt. Als de ingeschreven persoon zakt voor het evaluatietestonderdeel, wordt het geselecteerde onderdeel beschikbaar gesteld.

Optioneel
    Hiermee geeft u aan dat het geselecteerde onderdeel niet langer verplicht is voor een ingeschreven persoon die voor het evaluatietestonderdeel is geslaagd.

Verborgen
    Hiermee geeft u aan dat het geselecteerde onderdeel verborgen wordt voor een ingeschreven persoon die voor het evaluatietestonderdeel slaagt. Als de ingeschreven persoon zakt voor het evaluatietestonderdeel, wordt dit onderdeel zichtbaar en kan de ingeschreven persoon het onderdeel volgen.

5. Klik op Opslaan als u klaar bent met het opgeven van evaluatietestonderdelen.

Voltooiingsvereisten bewerken

U kunt bepalen dat een onderdeel vereist is. Dat betekent dat een ingeschreven persoon moet slagen voor het onderdeel om het studieprogramma te kunnen voltooien. Standaard zijn alle onderdelen vereist, maar u kunt afzonderlijke onderdelen instellen als optioneel of vereist zonder dat dit gevolgen heeft voor andere onderdelen.

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Bewerken in het gedeelte Voltooiingsvereisten.
  3. Selecteer Vereist in het pop-upmenu voor elk onderdeel dat u als verplicht wilt instellen.
  4. Klik op Opslaan als u klaar bent met het opgeven van verplichte onderdelen.