Mappen en onderdelen toevoegen aan een studieprogramma

Na het maken van een studieprogramma kunt u op ieder gewenst moment mappen of onderdelen aan het studieprogramma toevoegen.

Opmerking: het toevoegen van onderdelen aan een studieprogramma of het verwijderen van onderdelen uit een studieprogramma heeft gevolgen voor de transcripties van studenten. U kunt beter geen wijzigingen aanbrengen in studieprogramma's als u eenmaal studenten hebt ingeschreven. Als u onderdelen toevoegt of verwijdert, dient u uw studenten op de hoogte te stellen van de wijzigingen in het studieprogramma en moet u ze vragen zich aan te melden bij het studieprogramma om hun status bij te werken.

Een map toevoegen aan een studieprogramma

Nadat u een studieprogramma hebt gemaakt, kunt u onderdelen groeperen en indelen in mappen. U kunt bijvoorbeeld een set onderdelen opnemen in een map Onderwerpen voor beginners en een andere set onderdelen in de map Onderwerpen voor studenten met enige kennis. Nieuwe mappen worden altijd toegevoegd aan het hoofdniveau. U kunt mappen niet in andere mappen nesten.

Opmerking: u voegt onderdelen toe aan een studieprogrammamap in plaats van onderdelen die al in uw studieprogramma staan te verplaatsen naar een map.
  1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Onderdeel toevoegen.
  3. Klik op Nieuwe map.
  4. Typ een naam voor de map in het vak Mapnaam op de pagina Nieuwe map en klik op Opslaan.
  5. In de studieprogrammalijst kunt u de map selecteren die u net hebt gemaakt, zodat u er onderdelen aan kunt toevoegen.

Inhoud toevoegen aan een studieprogramma

Nadat u een studieprogramma hebt gemaakt, kunt u naar wens meer inhoud toevoegen. De inhoud die aan een studieprogramma wordt toegevoegd, wordt nu automatisch geconverteerd naar een cursus, zodat deze op de juiste wijze kan worden bijgehouden. De nieuwe cursus wordt aan de automatisch gemaakte bronnenmap voor het studieprogramma toegevoegd. Alle andere inhoud die u aan het studieprogramma toevoegt, wordt ook automatisch geconverteerd en in de bronnenmap geplaatst. Deze map bevindt zich op dezelfde locatie als het studieprogramma en heeft dezelfde naam als het studieprogramma, maar dan met de toevoeging “Bronnen”. (Als u cursussen toevoegt die u al voor een studieprogramma hebt gemaakt, worden deze cursussen niet in de bronnenmap geplaatst.)

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Onderdeel toevoegen.
  3. Klik op inhoud toevoegen.
  4. Blader zo nodig naar de map die de inhoud bevat.
  5. Schakel het selectievakje in voor de inhoud die u aan het studieprogramma wilt toevoegen en klik op Toevoegen.
  6. Klik nogmaals op Toevoegen.

Een cursus, virtuele lesruimte of vergadering toevoegen aan een studieprogramma

U kunt alle cursussen die beschikbaar zijn in uw trainingsbibliotheek opnemen in een studieprogramma.

1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Onderdeel toevoegen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op Cursus toevoegen.

Opmerking: uitnodigingen, inschrijvingen en herinneringen die u voor een cursus hebt gemaakt, worden niet overgedragen wanneer u een cursus toevoegt aan een studieprogramma. De meldingsopties voor een studieprogramma gelden voor alle cursussen in het studieprogramma, het is niet mogelijk meldingsopties in te stellen voor individuele cursussen die deel uitmaken van een studieprogramma. (Als een cursus echter buiten een studieprogramma om bestaat, zijn de instellingen voor uitnodigingen, inschrijvingen en herinneringen allemaal geldig voor de cursus.)
    • Klik op Virtuele lesruimte toevoegen.

• Klik op Vergadering toevoegen.

Opmerking: als u een Outlook-agendagebeurtenis wilt verzenden, zodat gebruikers de vergadering kunnen toevoegen aan hun Outlook-agenda's, dient u de optie iCal te selecteren wanneer u herinneringen voor de vergadering verzendt (en niet wanneer u de vergadering toevoegt aan uw studieprogramma).
  4. Blader zo nodig naar de map die de cursus, lesruimte of vergadering bevat.
  5. Schakel het selectievakje in voor de cursus, lesruimte of vergadering die u aan het studieprogramma wilt toevoegen en klik op Toevoegen.

Externe inhoud toevoegen aan een studieprogramma

Een studieprogramma hoeft niet uitsluitend uit Adobe Connect-onderdelen te bestaan. U kunt externe training opnemen. Zo kunt u een college toevoegen dat de ingeschreven personen moeten bijwonen. Aangezien een college een livegebeurtenis is, kunt u een externe gebeurtenis maken die het college vertegenwoordigt. Markeer de ingeschreven personen die het college bijwonen vervolgens als “Voltooid” met de functie voor het overschrijven van de status.

Opmerking: wanneer de gebruikersstatus voor externe training wordt gewijzigd, werkt u de voltooiingsstatus van de gebruiker handmatig bij.
  1. Als de pagina Studieprogrammagegevens niet wordt weergegeven voor het studieprogramma dat u wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Training en bladert u naar het studieprogramma. Selecteer de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op Onderdeel toevoegen.
  3. Klik op Nieuwe externe training.
  4. Geef bij Titel de naam van de externe training op.
  5. (Optioneel) Geef bij ID een identificerende tekst of reeks nummers op.
  6. Als het externe trainingsonderdeel uit het weergeven van een website bestaat, typt u de volledige URL, inclusief http, in het vak URL. Typ dus bijvoorbeeld http://www.adobe.com.
  7. Geef het maximumaantal punten dat gebruikers kunnen ontvangen voor het voltooien van de externe training op in het vak Hoogst haalbare score.
    Opmerking: Het is bijvoorbeeld belangrijk een hoogst haalbare score in te stellen als u van plan bent externe inhoud als een cursus te gebruiken binnen het studieprogramma. Definieer een hoogst haalbare score op deze locatie wanneer de inhoud niet-gegradeerd is of wanneer deze een gedeeltelijke score verzendt. Captivate-inhoud verzendt bijvoorbeeld alleen de behaalde score, dus bijvoorbeeld 8. De hoogst haalbare score wordt niet vermeld, dus u ziet niet 8/10. Wanneer de inhoud die voor het maken van een cursus wordt gebruikt een volledige score bevat, zoals 8/10, wordt de hoogst haalbare score die is gedefinieerd in de inhoud toegepast en worden hier ingestelde scores genegeerd.
  8. (Optioneel) Typ bij Overzicht een beschrijving van de externe training.
  9. Klik op Opslaan.

De externe training wordt weergegeven in uw lijst met onderdelen op de pagina Studieprogrammagegevens.