Het gebruikersstatusveld in een studieprogrammarapport wijzigen

Wanneer u een studieprogrammarapport per gebruiker weergeeft, kunt u de status van een gebruiker wijzigen met de optie Negeren. Zo kunt u de status van een gebruiker bijvoorbeeld wijzigen van In uitvoering in Voltooid. U kunt de status van op zichzelf staande cursussen wijzigen, maar ook de status van cursussen die deel uitmaken van studieprogramma's. Het is echter niet mogelijk om de gebruikersstatus van een volledig studieprogramma te wijzigen.

Negeren is vooral handig wanneer er situaties ontstaan waar de gebruikers niets aan kunnen doen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de trainingsinhoud een fout bevat die ertoe heeft geleid dat de gebruiker niet voor een cursus is geslaagd. Negeren is ook handig wanneer u de status voor externe trainingssessies, zoals een live workshop, een excursie of het bezoeken van een website, handmatig wilt instellen.

Het gebruikersstatusveld wordt bijgewerkt na iedere wijziging in de gebruikersstatus voor onderdelen die Adobe Connect Central bijhoudt. Als de gebruikersstatus van een externe training verandert, kunt u de status handmatig wijzigen.

1. Wanneer de pagina Studieprogrammagegevens voor het studieprogramma nog niet wordt weergegeven, gaat u naar het tabblad Training in Adobe Connect Central en bladert u naar het studieprogramma. Klik op de naam van het studieprogramma om de pagina Studieprogrammagegevens weer te geven.
  2. Klik op de koppeling Rapporten boven in het venster Adobe Connect Central.
  3. Klik op Op gebruikers.
  4. Klik in de kolom Naam op de naam van de ingeschreven persoon van wie u de status wilt wijzigen.

Er wordt een lijst weergegeven met onderdelen die aan de ingeschreven persoon zijn toegewezen. De statuskolom verwijst naar de status voor elk onderdeel.

5. Als u de status van een onderdeel wilt wijzigen, klikt u op Negeren en selecteert u een van de volgende opties in het pop-upmenu Status:
    Geslaagd
    De gebruiker is voor het onderdeel geslaagd.

Gezakt
    De gebruiker is voor het onderdeel gezakt.

Voltooid
    De gebruiker heeft het onderdeel voltooid.

In uitvoering
    De gebruiker heeft minstens één keer op het onderdeel geklikt.

6. Typ de score van de gebruiker in het vak Score. (Geef 0 op voor onderdelen waarvoor geen bepaalde score is vereist om te slagen.)
  7. (Optioneel) Als u de Hoogst haalbare score wilt wijzigen, navigeert u naar de pagina met cursusinformatie en wijzigt u de score.
  8. Klik op Opslaan.

De bijgewerkte status wordt weergegeven in het rapport Gebruikers.