Grondbeginselen van vergaderingen

Informatie over vergaderingen

Een vergadering in Adobe® Connect™ is een liveonlineconferentie voor meerdere gebruikers. De vergaderruimte is een onlinetoepassing die u gebruikt voor het houden van een vergadering. De vergaderruimte bestaat uit verschillende weergavedeelvensters (pods) en onderdelen. U kunt kiezen uit verschillende geïntegreerde schermindelingen voor vergaderruimten, of een schermindeling aanpassen aan uw wensen. De vergaderruimte stelt meerdere gebruikers, of deelnemers aan de vergadering, in staat een computerscherm of bestanden te delen, te chatten, liveaudio en -video uit te zenden, en deel te nemen aan andere interactieve online activiteiten.

Nadat u een vergaderruimte hebt gemaakt, blijft deze bestaan totdat u de ruimte verwijdert. De locatie van de vergaderruimte wordt gevormd door een URL die door het systeem wordt toegewezen wanneer de vergadering wordt gemaakt. Als u op de URL klikt, betreedt u de virtuele vergaderruimte. U kunt een vergaderruimte telkens opnieuw gebruiken voor een wekelijkse vergadering. De gastheer kan de vergaderingruimte tussen de geplande vergaderingen open laten of sluiten. Als een vergaderruimte tussen vergaderingen geopend is, kunnen de aanwezigen de ruimte op elk gewenst moment binnengaan om de inhoud weer te geven.

U kunt aan een vergadering deelnemen als u over een browser, Flash® Player 10 of hoger en een internetverbinding beschikt. Uw mogelijkheden tijdens een vergadering zijn afhankelijk van de rol en de machtigingen die aan u zijn toegewezen.

In een vergaderruimte

De inhoud in een vergaderruimte wordt weergegeven in zogenaamde pods , dit zijn kleine vensters die verschillende typen media bevatten. Individuele pods bevatten naast een lijst met de aanwezigen ook notities, chat, bestanden en video. Een gastheer kan aanwezigen in de hoofdvergaderruimte naar kleinere brainstormruimten sturen, zodat ze als een kleinere werkgroep kunnen samenwerken.

Gastheren en presentatoren kunnen bovendien een tweede weergavegebied zien, het Presentatorgebied . Aanwezigen kunnen dit gebied niet zien. Gastheren en presentatoren kunnen dit exclusieve gebied voor presentatoren gebruiken om inhoud voor te bereiden om te delen met deelnemers of om vertrouwelijke inhoud weer te geven.

Kies Vergadering > Presentatorgebied inschakelen om het Presentatorgebied weer te geven.

De menubalk bevat verschillende menu's: een gastheer ziet de menu's Vergadering, Schermindelingen, Pods, Audio en Help. Een presentator of een deelnemer ziet alleen de menu's Vergadering en Help. Helemaal rechts op de menubalk geeft de gekleurde balk de verbindingsstatus van de vergaderruimte aan. In deze hoek worden ook berichten en waarschuwingen weergegeven. Een rode cirkel op de menubalk geeft aan dat de gastheer de vergadering opneemt. Het SSL-slot (Secure Sockets Lock) geeft aan dat de vergadering via een beveiligde verbinding verloopt (verificatie van de identiteit van de hostserver).

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.
Afbeelding op volledige grootte weergeven
Vergaderingopties zijn anders voor verschillende soorten gebruikers:
A.
Gastheren

B.
Presentatoren en deelnemers

Vergaderrollen en machtigingen

Uw rol bepaalt de mogelijkheden die u hebt op het gebied van delen, uitzenden en andere activiteiten in een Adobe Connect-vergadering. Er zijn drie rollen voor deelnemers in een vergaderruimte: gastheer, presentator en deelnemer. Met pictogrammen in de pod Deelnemers kunt u de rol identificeren en vaststellen of ze verbinding maken vanaf mobiele apparaten.

Degene die de vergadering belegt, wordt standaard als gastheer aangesteld. De gastheer kan de rol van elke aanwezige aangeven en kan andere aanwezigen aanstellen als gastheren van de vergadering. De machtigingen voor elke rol zijn als volgt:

Gastheer
Gastheren kunnen een vergadering beleggen, gasten uitnodigen, inhoud toevoegen aan de bibliotheek, inhoud delen en schermindelingen toevoegen aan of bewerken in een vergaderruimte. Zij kunnen andere deelnemers de rol van gastheer of presentator van de vergadering toewijzen, of een deelnemer uitgebreide machtigingen geven zonder de rol van deelnemer te verhogen. Gastheren kunnen audioconferenties starten, stoppen en verlaten en deelnemen aan conferenties. Zij kunnen ook het uitzenden van audio naar een vergaderruimte starten en stoppen. Gastheren kunnen kleine brainstormruimten in een vergadering maken en beheren. Zij kunnen ook alle taken uitvoeren die een presentator of deelnemer kan uitvoeren.

Presentator
Presentatoren kunnen inhoud delen die al vanuit de bibliotheek in de vergaderruimte is geladen en inhoud delen vanaf hun computer, zoals Adobe® Presenter-presentaties (PPT- of PPTX-bestanden), Flash®-toepassingsbestanden (SWF-bestanden), afbeeldingen (JPEG-bestanden), Adobe PDF-bestanden, MP3-bestanden en FLV-bestanden. Ze kunnen hun scherm delen met alle aanwezigen, chatten en liveaudio en -video uitzenden. Presentatoren kunnen het geluid van audio-uitzendingen op hun computer uitschakelen en inschakelen.

Deelnemer (geregistreerd)
Geregistreerde deelnemers kunnen de inhoud zien die de presentator deelt, de audio- en video-uitzending van de presentator horen en zien, en tekstchat gebruiken. Deelnemers kunnen het geluid van audio-uitzendingen op hun computer uitschakelen en inschakelen.

Deelnemer (gast)
Gastdeelnemers kunnen de inhoud zien die de presentator deelt, de audio- en video-uitzending van de presentator horen en zien, en tekstchat gebruiken. Deelnemers kunnen het geluid van audio-uitzendingen op hun computer uitschakelen en inschakelen.

Informatie over de vergaderingenbibliotheek

Het tabblad Vergaderingen in Adobe Connect Central bevat drie deelvensters voor het openen van vergaderingen: Gedeelde vergaderingen, Gebruikersvergaderingen en Mijn vergaderingen. Elk deelvenster bevat mappen en bestanden met inhoud en opnamen van vergaderingen. Gebruikers kunnen inhoud maken en beheren in het deelvenster Mijn vergaderingen dat wordt weergegeven wanneer zij zijn aangemeld bij Adobe Connect Central. Toegang tot de inhoud in de andere deelvensters wordt bepaald door de machtigingen voor de vergaderingenbibliotheek die de beheerder van Adobe Connect Central voor elke gebruiker heeft ingesteld.

Inhoud die u in de vergaderingenbibliotheek plaatst, is alleen beschikbaar voor gebruik tijdens vergaderingen. Als u wilt dat de inhoud beschikbaar is voor andere activiteiten in Adobe Connect Central (zoals gebeurtenissen, seminars of training), kunt u de inhoud uploaden naar de inhoudsbibliotheek, of de inhoud verplaatsen van de vergaderingenbibliotheek naar de inhoudsbibliotheek.