Bestanden uploaden en beheren met de pod voor het delen van bestanden

Gastheren en presentatoren kunnen bestanden uploaden om te delen met de aanwezigen van een vergadering, vanaf hun computers of vanaf de inhoudsbibliotheek. Deelnemers aan de vergadering kunnen geen bestanden uploaden. De gastheer kan echter de status van de deelnemers wijzigen zodat ze bestanden kunnen uploaden. Deelnemers die bestanden willen uploaden, moeten de gastheer vragen hun rol van deelnemer te wijzigen of uitgebreide machtigingen te verlenen voor de pod Bestanden delen.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

Een bestand uploaden

1. Als er geen pod Bestanden delen in uw vergaderruimte voorkomt, klikt u op Pods > Bestanden delen > Nieuwe lege pod voor het delen van bestanden.
  2. In de pod Bestanden delen klikt u op Bestand uploaden of kiest u die opdracht uit het podmenu .
  3. Blader naar het bestand en klik op Openen.

Een bestand downloaden

Deelnemers aan de vergadering kunnen bestanden downloaden van de pod Bestanden delen naar hun computers.

1. Selecteer in de pod Bestanden delen het bestand dat u wilt downloaden.
  2. Klik op Opslaan op Deze computer.

Er wordt een browservenster weergegeven met het dialoogvenster Opslaan op Deze computer. (Als dit venster niet verschijnt, moet u de instellingen voor de pop-upblocker van de browser aanpassen.)

3. Klik op de koppeling Klik om te downloaden.
  4. Klik op Opslaan. Blader naar de gewenste locatie en klik op Opslaan.
  5. Klik op Sluiten nadat het downloaden is voltooid.
  6. Sluit het browservenster dat in stap 2 is geopend.

De naam van een bestand wijzigen

Met deze bewerking wijzigt u alleen het label dat in de pod Bestanden delen wordt weergegeven. De daadwerkelijke bestandsnaam verandert niet.

1. Kies in de pod Bestanden delen het bestand waarvan u de naam wilt wijzigen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pod op het menupictogram .
  3. Kies Naam geselecteerde wijzigen in het pop-upmenu.
  4. Typ de nieuwe naam en klik op OK.

Een bestand verwijderen

1. Kies in de pod Bestanden delen het bestand dat u wilt verwijderen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pod op het menupictogram .
  3. Kies Geselecteerde verwijderen in het pop-upmenu.