Deelnemers aan gebeurtenissen toevoegen en beheren

Beheerders of presentatoren van een gebeurtenis kunnen deelnemers toevoegen aan een gebeurtenis of deelnemers uit een gebeurtenis verwijderen en de machtigingen voor deelnemers of presentatoren wijzigen. U kunt op ieder gewenst moment na het maken van een gebeurtenis deelnemers toevoegen aan deze gebeurtenis. U kunt deelnemers toevoegen als gasten, gebruikers of groepen.

Gasten toevoegen

1. Klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer in Connect Central.
  2. Navigeer naar de gewenste gebeurtenis en selecteer deze.
  3. Klik op Deelnemerbeheer op de navigatiebalk van de pagina Gebeurtenisgegevens.
  4. Klik op Gast toevoegen.
  5. Typ of plak de e-mailadressen van de personen die u wilt uitnodigen in het vak. (Scheid deze e‑mailadressen met een komma van elkaar.)
  6. Klik op Opslaan als u klaar bent.

Deelnemers toevoegen

1. Klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer in Connect Central.
  2. Navigeer naar de gewenste gebeurtenis en selecteer deze.
  3. Klik op Deelnemerbeheer op de navigatiebalk van de pagina Gebeurtenisgegevens.
  4. Klik op Gebruiker/groep toevoegen.
  5. Selecteer een gebruiker of groep in de lijst Beschikbare gebruikers en groepen en klik op Toevoegen U kunt ook op Zoeken klikken om een gebruiker of groep te zoeken die niet in de lijst staat.
    In de lijst Huidige deelnemers voor rechts in het scherm worden uw wijzigingen weerspiegeld en ziet u de gebruikers en groepen die u toevoegt.
    Opmerking: steeds als u een gebeurtenis maakt, maakt het systeem een groep met dezelfde naam als de gebeurtenis. De uitgenodigde gebruikers worden in deze groep geplaatst. Zo kunt u heel gemakkelijk dezelfde personen uitnodigen voor een follow‑upgebeurtenis in de lijst Gebruikers en groepen, u hoeft immers alleen maar de groep van de vorige gebeurtenis te selecteren.
  6. Klik op OK als u klaar bent.

Deelnemers uit een gebeurtenis verwijderen

1. Klik op het tabblad Gebeurtenisbeheer in Connect Central.
  2. Navigeer naar de gewenste gebeurtenis en selecteer deze.
  3. Klik op Deelnemerbeheer op de navigatiebalk van de pagina Gebeurtenisgegevens.
  4. Selecteer de groepen of gebruikers die u uit de lijst met deelnemers wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.
    Opmerking: deelnemers die uit de gebeurtenis worden verwijderd, ontvangen geen uitnodiging en kunnen niet deelnemen aan de gebeurtenis (tenzij de toegang tot de gebeurtenis wordt gewijzigd in Iedereen).

De machtigingen wijzigen van deelnemers aan gebeurtenissen

1. Selecteer het tabblad Gebeurtenisbeheer in Connect Central.
  2. Navigeer naar de gewenste gebeurtenis en selecteer deze.
  3. Klik op de koppeling Deelnemerbeheer op de navigatiebalk van de pagina Gebeurtenisgegevens.
  4. Selecteer de gebruiker van wie of de groep waarvan u de machtigingen wilt wijzigen in de lijst Gebruikers en groepen.
  5. Klik op Gebruikersrol instellen en selecteer het nieuwe type machtiging dat u wilt toewijzen in het pop‑upmenu. De typen machtigingen zijn Afgewezen, Uitgenodigd, In afwachting van goedkeuring, Deelnemer, Presentator en Gastheer. (Presentator en Gastheer zijn alleen beschikbaar als de gebeurtenis een vergadering of een seminar is.)

Een groep toewijzen voor goedgekeurde registraties voor gebeurtenissen

U kunt een groep toewijzen waaraan voor een gebeurtenis geregistreerde personen automatisch worden toegewezen wanneer ze worden goedgekeurd voor de gebeurtenis. Dit is handig als u een follow‑upgebeurtenis wilt uitvoeren, omdat alle geregistreerde aanwezigen in één groep staan.
Opmerking: alleen accountbeheerders kunnen registratiegroepen voor gebeurtenissen selecteren.
  1. Selecteer het tabblad Gebeurtenisbeheer in Connect Central.
  2. Navigeer naar de gewenste gebeurtenis en selecteer deze.
  3. Klik op de koppeling Deelnemerbeheer in de navigatiebalk.
  4. Klik op Registratiegroepen.
  5. Selecteer een groep in de lijst Mogelijke groepen en klik op Toevoegen. De naam van de geselecteerde groep wordt weergegeven in de lijst Huidig groepslidmaatschap.

Gasten converteren naar volledige gebruikers

Beheerders kunnen bestaande gasten converteren naar volledige gebruikers. Het verschil tussen gasten en volledige gebruikers kan belangrijk zijn, omdat volledige gebruikers zich in tegenstelling tot gasten kunnen aanmelden bij de Connect Central-beheersite. Volledige gebruikers staan bovendien op de lijsten met inschrijvingen en machtigingen.

1. Selecteer het tabblad Beheer in Connect Central.
  2. Selecteer Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer Gasten beheren.
  4. Selecteer een gast in de lijst Huidige gasten.
  5. Klik op Omzetten in gebruiker.

Als u een volledige gebruiker echter wilt omzetten in een gast, selecteert u een gebruiker in de lijst Huidige gebruikers en klikt u vervolgens op Omzetten in Gast.