ADT-foutmeldingen

In de onderstaande tabel worden de mogelijke fouten aangeven die kunnen worden gerapporteerd door het ADT-programma en de mogelijke oorzaken daarvan:

Fouten bij de validatie van toepassingsbeschrijvingen

Foutcode

Beschrijving

Opmerkingen

100

Toepassingsbeschrijving kan niet worden geparseerd

Controleer of er fouten voorkomen in de XML-syntaxis van het toepassingsdescriptorbestand, zoals tags zonder eindtag.

101

Naamruimte ontbreekt

Voeg de ontbrekende naamruimte toe.

102

Ongeldige naamruimte

Controleer de spelling van de naamruimte.

103

Onverwacht element of attribuut

Verwijder de desbetreffende elementen en attributen. Aangepaste waarden zijn niet toegestaan in het descriptorbestand.

Controleer de spelling van de namen van elementen en attributen.

Controleer of elementen zijn geplaatst binnen de correcte bovenliggende elementen en of attributen worden gebruikt met de correcte elementen.

104

Ontbrekend element of attribuut

Voeg het vereiste element of attribuut toe.

105

Element of attribuut bevat een ongeldige waarde

Corrigeer de desbetreffende waarde.

106

Ongeldige combinatie van vensterattributen

Bepaalde vensterinstellingen zoals transparency = true en systemChrome = standard , kunnen niet gezamenlijk worden gebruikt. Wijzig een van de incompatibele instellingen.

107

Minimumgrootte van venster is groter dan maximumgrootte

Verander de instelling voor de minimum- of maximumgrootte.

108

Attribuut wordt al gebruikt in vorig element

109

Dubbel element.

Verwijder het dubbele element.

110

Ten minste één element van het opgegeven type wordt vereist.

Voeg het ontbrekende element toe.

111

De profielen die in de toepassingsdescriptor zijn opgenomen, ondersteunen geen native extensies.

Voeg een profiel toe aan de lijst supportedProfies waarmee de native extensies worden ondersteund.

112

Het AIR-doel ondersteunt geen native extensies.

Kies een doel dat native extensies ondersteunt.

113

<nativeLibrary> en <initializer> moeten samen worden opgegeven.

Er moet voor elke native bibliotheek een initialisatiefunctie worden opgegeven in de native extensie.

114

<finalizer> gevonden zonder <nativeLibrary>.

Geef geen initialisatiefunctie op tenzij een native bibliotheek door het platform wordt gebruikt.

115

Het standaardplatform mag geen native implementatie bevatten.

Geef geen native bibliotheek op in het standaardplatformelement.

116

Het is met dit doel niet mogelijk een browser aan te roepen.

Het element <allowBrowserInvocation> kan niet true zijn voor het opgegeven pakketdoel.

117

Dit doel vereist minstens naamruimte n om native extensies in een pakket te kunnen plaatsen.

Wijzig de AIR-naamruimte in het descriptorbestand van de toepassing in een ondersteunde waarde.

Zie AIR-toepassingsdescriptorbestanden voor meer informatie over de naamruimtes, elementen en attributen en hun geldige waarden.

Fouten bij toepassingspictogrammen

Foutcode

Beschrijving

Opmerkingen

200

Kan pictogrambestand niet openen

Controleer of het bestand aanwezig is op het opgegeven pad.

Gebruik een andere toepassing om er zeker van te zijn dat het bestand kan worden geopend.

201

Pictogram heeft het verkeerde formaat

Het formaat van het pictogram (in pixels) moet overeenkomen met de XML-tag. Kijk bijvoorbeeld naar het volgende toepassingsbeschrijvingselement:

<image32x32>icon.png</image32x32>

De afbeelding in icon.png moet precies 32 x 32 pixels bevatten.

202

Pictogrambestand bevat een afbeeldingsindeling die niet wordt ondersteund

Alleen de PNG-indeling wordt ondersteund. Converteer afbeeldingen in andere indelingen voordat u de toepassing inpakt.

Fouten in toepassingsbestanden

Foutcode

Beschrijving

Opmerkingen

300

Bestand ontbreekt of kan niet worden geopend

Een bestand dat wordt gespecificeerd op de opdrachtregel, kan niet worden gevonden of geopend.

301

Toepassingsdescriptorbestand ontbreekt of kan niet worden geopend

Het toepassingsdescriptorbestand kan niet worden gevonden op het gespecificeerde pad of kan niet worden geopend.

302

Hoofdinhoudsbestand ontbreekt uit pakket

Het SWF- of HTML-bestand waarnaar wordt verwezen in het element <content> van het toepassingsdescriptorbestand, moet worden toegevoegd aan het pakket door het op te nemen in de bestanden die worden opgesomd op de ADT-opdrachtregel.

303

Pictogrambestand ontbreekt uit pakket

De pictogrambestanden die worden opgegeven in de toepassingsbeschrijving, moeten worden toegevoegd aan het pakket door ze op te nemen in de bestanden die worden opgesomd op de ADT-opdrachtregel. Pictogrambestanden worden niet automatisch toegevoegd.

304

Initiële vensterinhoud is ongeldig

Het bestand waarnaar wordt verwezen in het element <content> van de toepassingsbeschrijving, wordt niet herkend als geldig HTML- of SWF-bestand.

305

SWF-versie van initiële vensterinhoud is hoger dan naamruimteversie

De SWF-versie van het bestand waarnaar wordt verwezen in het element <content> van de toepassingsbeschrijving, wordt niet ondersteund door de versie van AIR die wordt gespecificeerd in de descriptor-naamruimte. Deze fout wordt bijvoorbeeld gegenereerd als u probeert een SWF10 (Flash Player 10)-bestand te verpakken als de initiële inhoud van een AIR 1.1-toepassing.

306

Profiel wordt niet ondersteund.

Het profiel dat u hebt opgegeven in het descriptorbestand van de toepassing wordt niet ondersteund. Zie supportedProfiles .

307

Naamruimte moet ten minste nnn zijn.

Gebruik de juiste naamruimte voor de functies die in de toepassing worden gebruikt (zoals naamruimte 2.0).

Afsluitcodes voor andere fouten

Afsluitcode

Beschrijving

Opmerkingen

2

Gebruiksfout

Controleer de opdrachtregelargumenten op fouten.

5

Onbekende fout

Deze fout geeft een situatie aan die niet kan worden verklaard door normale foutcondities. Mogelijke basisoorzaken omvatten incompatibiliteit tussen ADT en de Java-runtimeomgeving, beschadigde ADT- of JRE-installaties of programmeerfouten in ADT.

6

Kan niet schrijven naar uitvoermap

Controleer of de gespecificeerde (of geïmpliceerde) uitvoermap toegankelijk is en of het station waarop deze map zich bevindt, voldoende schijfruimte heeft.

7

Kan certificaat niet openen

Controleer of het pad naar de sleutelopslag correct is gespecificeerd.

Controleer of het certificaat in de sleutelopslag toegankelijk is. U kunt het hulpprogramma Java 1.6 Keytool gebruiken om problemen met de toegang tot certificaten op te lossen.

8

Ongeldig certificaat

Het certificaat is verkeerd samengesteld, gewijzigd, verlopen of ingetrokken.

9

Kan het AIR-bestand niet ondertekenen

Verifieer de ondertekeningsopties die worden doorgegeven aan ADT.

10

Kan geen tijdstempel maken

ADT kan geen verbinding met de tijdstempelserver tot stand brengen. Als u via een proxyserver verbinding maakt met internet, moet u mogelijk de JRE-proxyinstellingen configureren.

11

Fout bij maken certificaat

Verifieer de opdrachtregelargumenten die worden gebruikt voor het maken van handtekeningen.

12

Ongeldige invoer

Verifieer de bestandspaden en andere argumenten die via de opdrachtregel worden doorgegeven naar ADT.

13

Ontbrekende SDK van apparaat

Controleer de configuratie van apparaat met de SDK. ADT kan de SDK van het apparaat niet vinden die nodig is om de opgegeven opdracht uit te voeren.

14

Apparaatfout

ADT kan de opdracht niet uitvoeren omdat er een beperking voor het apparaat geldt of omdat er problemen met het apparaat zijn. Deze afsluitcode wordt bijvoorbeeld gegeven wanneer wordt geprobeerd om een toepassing te verwijderen die in werkelijkheid niet is geïnstalleerd.

15

Geen apparaten

Controleer of er een apparaat is aangesloten en ingeschakeld of een emulator actief is.

16

Ontbrekende GPL-componenten

De huidige AIR SDK bevat niet alle componenten die vereist worden om de gevraagde actie uit te voeren.

17

Hulpprogramma voor in pakket plaatsen van apparaat mislukt.

Kan het pakket niet maken, omdat verwachte besturingssysteemonderdelen ontbreken.

Android-fouten

Afsluitcode

Beschrijving

Opmerkingen

400

Attribuut wordt niet ondersteund door de huidige Android-SDK-versie.

Controleer of de naam van het attribuut correct is gespeld en of het attribuut geldig is voor het element waarin het wordt weergegeven. U moet mogelijk de markering -platformsdk in de ADT-opdracht instellen als het attribuut is geïntroduceerd na Android 2.2.

401

De attribuutwaarde wordt niet ondersteund door de huidige Android-SDK-versie

Controleer of de naam van de attribuutwaarde correct is gespeld en of het een geldige waarde is voor het attribuut. U moet mogelijk de markering -platformsdk in de ADT-opdracht instellen als het attribuut is geïntroduceerd na Android 2.2.

402

De XML-tag wordt niet ondersteund door de huidige Android-SDK-versie

Controleer of de naam van de XML-tag correct is gespeld en een geldig documentelement van het Android-manifest is. U moet mogelijk de markering -platformsdk in de ADT-opdracht instellen als het element is geïntroduceerd na Android 2.2.

403

Android-tag mag niet worden overschreven

De toepassing probeert een Android-manifestelement te overschrijven dat is gereserveerd voor gebruik door AIR. Zie Android-instellingen .

404

Android-attribuut mag niet worden overschreven

De toepassing probeert een Android-manifestattribuut te overschrijven dat is gereserveerd voor gebruik door AIR. Zie Android-instellingen .

405

Android-tag %1 dient het eerste element in manifestAdditions-tag te zijn

Verplaats de opgegeven tag naar de vereiste locatie.

406

Het kenmerk %1 van Android-tag %2 heeft de ongeldige waarde %3.

Geef een geldige waarde op voor het kenmerk.