Installera programmet på en iPhone

Så här installerar du iPhone-programmet för att testa det på en iPhone:

1. Öppna iTunes-programmet.

2. Om du inte redan har gjort det ska du lägga till provisioneringsprofilen för programmet i iTunes. Välj Arkiv > Lägg till i biblioteket i iTunes. Välj sedan filen med provisioneringsprofilen (med filtypen mobileprovision).

När du testar programmet på din utvecklar-iPhone använder du provisioneringsprofilen för utveckling.

Sedan när du distribuerar programmet till iTunes Store använder du profilen för distribution. Om du vill göra en ad hoc-distribution av programmet (till flera enheter utan att gå via iTunes Store) använder du ad hoc-provisioneringsprofilen.

Mer information om provisioneringsprofiler finns i Få utvecklarfiler från Apple .

3. I vissa versioner av iTunes ersätts inte programmet om samma version av programmet redan finns installerat. I så fall tar du bort programmet från din enhet och från listan över program i iTunes.

4. Dubbelklicka på IPA-filen för programmet. Det borde visas i listan över program.

5. Anslut din iPhone till USB-porten på datorn.

6. Kontrollera programfliken för enheten i iTunes och att programmet är markerat i listan över program som ska installeras.

7. Markera enheten i den vänstra listan i iTunes-programmet. Klicka sedan på Synkronisera. När synkroniseringen är slutförd visas programmet Hello World i din iPhone.

Om den nya versionen inte har installerats tar du bort programmet från din iPhone och från listan över program i iTunes och upprepar sedan proceduren. Detta kan bero på att den installerade versionen använder samma program-ID och version.

Om ett fel visas i iTunes när du försöker installera programmet ska du läsa "Felsökning av installationsprogram" i Installera ett iPhone-program .