Redigera grafiken för den inledande skärmen

Innan du kompilerade programmet skapade du filen Default.png (se Skapa ikoner och inledande skärmbilder för programmet ). Den här PNG-filen visas som startbild medan programmet läses in. När du testade programmet på din iPhone kanske du lade märke till den tomma skärmen som visades när programmet startades.

Du bör ändra den här bilden för att matcha startskärmen för programmet (”Hello World!”):

1. Öppna programmet på din enhet. När den första Hello World-texten visas trycker du på och håller ned hemknappen (under skärmen). Samtidigt som du håller ned hemknappen trycker du på viloläge-/strömknappen (på ovansidan av din iPhone). Då tas en skärmavbild som skickas till kamerarullen.

2. Överför bilden till utvecklingsdatorn med iPhoto eller med något annat bildöverföringsprogram. (I Mac OS kan du också använda programmet Image Capture.)

Du kan också skicka bilden via e-post till utvecklingsdatorn:

• Öppna bildprogrammet.

• Öppna kamerarullen.

• Öppna den skärmavbild som du har tagit.

• Tryck på bilden och tryck sedan på framåtpilen längst ned till vänster. Klicka sedan på knappen E-posta bild och skicka bilden till dig själv.

3. Ersätt filen Default.png (i utvecklingskatalogen) med en PNG-version av skärmavbilden.

4. Kompilera om programmet (se Kompilera IPA-filen ) och installera om det på din iPhone.

Den nya startskärmen används nu under det att programmet läses in.

Obs! Du kan skapa vilken grafik du vill i filen Default.png, så länge som grafiken har rätt dimensioner (320 x 480 pixlar). Men det är oftast bäst att bilden Default.png matchar det inledande tillståndet för programmet.