Förhandsgranska licensen

Flash-programmet kan skicka en licensförhandsgranskningsförfrågan, vilket innebär att programmet kan genomföra en förhandsgranskning innan användaren tillfrågas om att köpa innehållet. Detta görs för att bestämma om användarens dator uppfyller de krav som ställs för att uppspelningen ska fungera. Licensförhandsgranskning avser klientens möjlighet att förhandsgranska licensen (för att se de behörigheter som gäller för licensen) till skillnad mot att förhandsvisa innehållet (visa en liten del av innehållet innan beslut om köp fattas). Vissa av de parametrar som är unika för varje dator är: utdatamöjligheter och skyddsstatus, tillgänglig körnings-/DRM-version och DRM-klientens säkerhetsnivå. Licensens förhandsgranskningsläge gör det möjligt för körnings-/DRM-klienten att testa licensserverns affärslogik och ge information tillbaka till användaren så att han/hon kan fatta ett välgrundat beslut. Klienten kan således upptäcka hur en giltig licens ser ut, men erhåller inte den faktiska nyckeln för att dekryptera innehållet. Stöd för licensförhandsgranskning är valfritt och endast nödvändigt om du implementerar ett eget program som använder denna funktionalitet.