Leverera innehåll

Adobe Access känner inte av leveransförfarandet för innehållet eftersom Flash Player gör utdrag ur nätverkslagret och helt enkelt tillhandahåller det skyddade innehållet till undersystemet för Adobe Access. Innehållet kan således levereras med HTTP, dynamisk HTTP-direktuppspelning, RTMP eller RTMPE.

Du kan emellertid råka ut för vissa problem på grund av behovet av det skyddade innehållets metadata (vanligtvis i form av en ".metadata"-fil) innan Adobe Access kan erhålla en licens för att dekryptera innehållet. Detta gäller speciellt för FLV- och F4V-data, med protokollen RTMP/RTMPE, som endast kan levereras till klienten genom FMS-servern (Flash Media Server). På grund av detta måste klienten hämta metadata-blobben på andra sätt. Ett sätt att lösa detta problem är att ha metadata på en HTTP-webbserver och implementera klientens videospelare så att den hämtar lämpliga metadata beroende på det innehåll som spelas upp.
private function getMetadata():void{

extrapolated-path-to-metadata = "http://metadatas.mywebserver.com/" + videoname;
    var urlRequest : URLRequest = new URLRequest(extrapolated-path-to-the-metadata + ".metadata");
    var urlStream : URLStream = new URLStream();
    urlStream.addEventListener(Event.COMPLETE, handleMetadata);
    urlStream.addEventListener(IOErrorEvent.NETWORK_ERROR, handleIOError);
    urlStream.addEventListener(IOErrorEvent.IO_ERROR, handleIOError);
    urlStream.addEventListener(IOErrorEvent.VERIFY_ERROR, handleIOError);
    try{
         urlStream.load(urlRequest);
     }catch(se:SecurityError){
          videoLog.text += se.toString() + "\n";
     }catch(e:Error){
          videoLog.text += e.toString() + "\n";