Communiceren met deelnemers aan trainingen of vergaderingen

Als u het gemeenschapsgevoel tijdens een vergadering of trainingssessie wilt vergroten en deelnemers wilt stimuleren om ook echt deel te nemen, kunt u de emoticons in de pod Deelnemers gebruiken. Met deze emoticons kunt u een emotie uitdrukken, de gastheer vragen zijn of haar volume aan te passen of uw hand opsteken.

Hier volgen nog enkele tips voor het communiceren met aanwezigen van vergaderingen en trainingen:

• Leg de aanwezigen uit hoe ze emoticons en audio tegelijk kunnen gebruiken en help ze wanneer ze deze functies proberen te gebruiken. Als aanwezigen hun hand opsteken, beantwoordt u hun vragen, zodat ze de communicatiestroom leren begrijpen.

• Maak zelf volop gebruik van de emoticons. Als een aanwezige een opmerking maakt, kiest u een emoticon om gelach of applaus uit te drukken. Als u bezig bent met een gedetailleerde presentatie, vraagt u een andere gastheer of presentator actief gebruik te maken van de emoticons en de pod Deelnemers te beheren.

• U kunt deelnemers gemakkelijk betrokken houden door eenvoudige vragen te stellen die ze snel kunnen beantwoorden met de emoticons Akkoord en Afwijzen.

• Als u de opgestoken hand van een aanwezige hebt geaccepteerd en deze persoon stemmachtigingen hebt verleend, kunt u hem of haar ook toestaan het scherm te delen (houd de muisaanwijzer boven de betreffende naam in de pod Deelnemers en selecteer Verzoek om scherm te delen ). Dit is nuttig als via Scherm delen een vraag kan worden beantwoord of informatie kan worden verschaft.

• Houd de aanwijzer in de pod Deelnemers boven de naam van een aanwezige om zijn of haar microfoon te dempen, mocht dat tijdens een audioconferentiegesprek nodig zijn.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en virtuele lesruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.