XMLList-objecten

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Een instantie XMLList vertegenwoordigt een willekeurige verzameling van XML-objecten. Deze instantie kan volledige XML-documenten, XML-fragmenten of de resultaten van een XML-query bevatten.

Met de volgende methoden kunt u werken met de hiërarchische structuren van XMLList-objecten:

• child()

• children()

• descendants()

• elements()

• parent()

Met de volgende methoden kunt u werken met kenmerken van XMLList-objecten:

• attribute()

• attributes()

Met de volgende methoden kunt u werken met XMLList-eigenschappen:

• hasOwnProperty()

• propertyIsEnumerable()

De volgende methoden zijn bedoeld voor het werken met en het vaststellen van bepaalde typen XML-inhoud:

• comments()

• hasComplexContent()

• hasSimpleContent()

• processingInstructions()

• text()

De volgende methoden zijn bedoeld voor het omzetten in tekenreeksen en voor het opmaken van het XMLList-object:

• normalize()

• toString()

• toXMLString()

Er zijn een aantal aanvullende methoden:

• contains()

• copy()

• length()

• valueOf()

Zie de Naslaggids voor ActionScript 3.0 voor het Adobe Flash-platform voor meer informatie over deze methoden.

U kunt voor een object XMLList dat precies één XML-element bevat, alle eigenschappen en methoden van de klasse XML gebruiken, omdat een XMLList met een XML-element op dezelfde wijze wordt behandeld als een object XML. U kunt bijvoorbeeld in de volgende code de methode appendChild() van de klasse XML gebruiken, omdat doc.div een object XMLList is dat één element bevat:

var doc:XML =
        <body>
            <div>
                <p>Hello</p>
            </div>
        </body>;
doc.div.appendChild(<p>World</p>);

Zie XML-objecten voor een lijst met XML-eigenschappen en -methoden.