XML-objecten

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Een XML-object kan een XML-element, kenmerk, opmerking, verwerkingsinstructie of tekstelement vertegenwoordigen.

Een XML-object wordt geclassificeerd als een object met eenvoudige inhoud of als een object met complexe inhoud . Een XML-object dat onderliggende knooppunten bevat, wordt geclassificeerd als een object met complexe inhoud. Een XML-object bevat eenvoudige inhoud wanneer het een van de volgende elementen is: een kenmerk, een opmerking, een verwerkingsinstructie of een tekstknooppunt.

Het volgende XML-object bevat bijvoorbeeld complexe inhoud, inclusief een opmerking en een verwerkingsinstructie:

XML.ignoreComments = false;
XML.ignoreProcessingInstructions = false;
var x1:XML =
    <order>
        <!--This is a comment. -->
        <?PROC_INSTR sample ?>
        <item id='1'>
            <menuName>burger</menuName>
            <price>3.95</price>
        </item>
        <item id='2'>
            <menuName>fries</menuName>
            <price>1.45</price>
        </item>
    </order>

Zoals in het volgende voorbeeld wordt getoond, kunt u nu de methoden comments() en processingInstructions() gebruiken om nieuwe XML-objecten, een opmerking en een verwerkingsinstructie te maken:

var x2:XML = x1.comments()[0];
var x3:XML = x1.processingInstructions()[0];

XML-eigenschappen

De klasse XML heeft vijf statische eigenschappen:

• De eigenschappen ignoreComments en ignoreProcessingInstructions bepalen of opmerkingen of verwerkingsinstructies worden genegeerd wanneer het object XML wordt geparseerd.

• De eigenschap ignoreWhitespace bepaalt of witruimtetekens worden genegeerd in elementtags en ingesloten expressies die alleen door witruimtetekens worden gescheiden.

• De eigenschappen prettyIndent e n prettyPrinting worden gebruikt om de tekst op te maken die wordt geretourneerd door de methoden toString() en toXMLString() van de klasse XML.

Zie de Naslaggids voor ActionScript 3.0 voor het Adobe Flash-platform voor meer informatie over deze eigenschappen.

XML-methoden

Met de volgende methoden kunt u werken met de hiërarchische structuren van XML-objecten:

• appendChild()

• child()

• childIndex()

• children()

• descendants()

• elements()

• insertChildAfter()

• insertChildBefore()

• parent()

• prependChild()

Met de volgende methoden kunt u werken met kenmerken van XML-objecten:

• attribute()

• attributes()

Met de volgende methoden kunt u werken met eigenschappen van XML-objecten:

• hasOwnProperty()

• propertyIsEnumerable()

• replace()

• setChildren()

De volgende methoden zijn bedoeld voor het werken met gekwalificeerde namen en naamruimten:

• addNamespace()

• inScopeNamespaces()

• localName()

• name()

• namespace()

• namespaceDeclarations()

• removeNamespace()

• setLocalName()

• setName()

• setNamespace()

De volgende methoden zijn bedoeld voor het werken met en het vaststellen van bepaalde typen XML-inhoud: