Slagschaduwfilter

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Slagschaduwen geven de indruk dat er een afzonderlijke lichtbron is boven het doelobject. De positie en intensiteit van deze lichtbron kunnen worden gewijzigd om een verscheidenheid aan verschillende slagschaduweffecten te produceren.

De klasse DropShadowFilter gebruikt een algoritme die gelijkt op de algoritme voor het filter Wazig maken. Het voornaamste verschil is dat het slagschaduwfilter een aantal eigenschappen meer heeft die u kunt wijzigen om verschillende kenmerken van lichtbronnen te simuleren (zoals alfa, kleur, verschuiving en helderheid).

Met het slagschaduwfilter kunt u bovendien aangepaste transformatieopties toepassen op de stijl van de slagschaduw, waaronder binnen- of buitenschaduw en uitnemenmodus.

In de volgende code wordt een vierkant sprite-vak gemaakt en wordt er een slagschaduwfilter op toegepast.

import flash.display.Sprite;
import flash.filters.DropShadowFilter;

// Draw a box.
var boxShadow:Sprite = new Sprite();
boxShadow.graphics.lineStyle(1);
boxShadow.graphics.beginFill(0xFF3300);
boxShadow.graphics.drawRect(0, 0, 100, 100);
boxShadow.graphics.endFill();
addChild(boxShadow);

// Apply the drop shadow filter to the box.
var shadow:DropShadowFilter = new DropShadowFilter();
shadow.distance = 10;
shadow.angle = 25;

// You can also set other properties, such as the shadow color,
// alpha, amount of blur, strength, quality, and options for
// inner shadows and knockout effects.

boxShadow.filters = [shadow];