Gloedfilter

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Met de klasse GlowFilter past u een lichteffect op weergaveobjecten toe, zodat ze worden weergegeven alsof er vanachter het object met een lamp op wordt geschenen, zodat een zachte gloed ontstaat.

Net als bij het slagschaduwfilter bevat het gloedfilter eigenschappen waarmee de afstand, de hoek en de kleur van de lichtbron kunnen worden gewijzigd voor het produceren van variërende effecten. Het GlowFilter heeft verschillende opties voor het wijzigen van de stijl van de gloed, waaronder binnen- of buitengloed en uitnemenmodus.

In de volgende code wordt een kruis gemaakt met behulp van de klasse Sprite en wordt er een gloedfilter op toegepast.

import flash.display.Sprite;
import flash.filters.BitmapFilterQuality;
import flash.filters.GlowFilter;

// Create a cross graphic.
var crossGraphic:Sprite = new Sprite();
crossGraphic.graphics.lineStyle();
crossGraphic.graphics.beginFill(0xCCCC00);
crossGraphic.graphics.drawRect(60, 90, 100, 20);
crossGraphic.graphics.drawRect(100, 50, 20, 100);
crossGraphic.graphics.endFill();
addChild(crossGraphic);

// Apply the glow filter to the cross shape.
var glow:GlowFilter = new GlowFilter();
glow.color = 0x009922;
glow.alpha = 1;
glow.blurX = 25;
glow.blurY = 25;
glow.quality = BitmapFilterQuality.MEDIUM;

crossGraphic.filters = [glow];