Vervagend filter

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Met de klasse BlurFilter kunt u een weergaveobject inclusief inhoud uitsmeren of wazig maken. Vervagende effecten zijn handig om de indruk te geven dat een object onscherp is of om snelle bewegingen te simuleren, zoals in een bewegingsvervaging. Door de eigenschap quality van het vervagende filter in te stellen op laag, kunt u een licht onscherpe-lenseffect simuleren. Wanneer u de eigenschap quality instelt op hoog, krijgt u een vloeiend vervagend effect dat lijkt op Gaussiaans vervagen.

In het volgende voorbeeld wordt een cirkelobject gemaakt met de methode drawCircle() van de klasse Graphics en wordt er een vervagende filter op toegepast:

import flash.display.Sprite;
import flash.filters.BitmapFilterQuality;
import flash.filters.BlurFilter;

// Draw a circle.
var redDotCutout:Sprite = new Sprite();
redDotCutout.graphics.lineStyle();
redDotCutout.graphics.beginFill(0xFF0000);
redDotCutout.graphics.drawCircle(145, 90, 25);
redDotCutout.graphics.endFill();

// Add the circle to the display list.
addChild(redDotCutout);

// Apply the blur filter to the rectangle.
var blur:BlurFilter = new BlurFilter();
blur.blurX = 10;
blur.blurY = 10;
blur.quality = BitmapFilterQuality.MEDIUM;
redDotCutout.filters = [blur];