Voorvertoning van licentie

De Flash-toepassing kan een verzoek voor een voorvertoning van de licentie verzenden. Dit betekent dat de toepassing een voorvertoning kan uitvoeren voordat de gebruiker wordt gevraagd de inhoud aan te schaffen. Op deze manier kan worden bepaald of de pc van de gebruiker daadwerkelijk aan alle afspeelcriteria voldoet. Een licentievoorvertoning betekent dat de klant een voorvertoning van de licentie kan zien (om te zien welke rechten een licentie geeft), niet dat de klant een voorvertoning van de inhoud kan zien (een gedeelte van de inhoud weergeven voordat de klant besluit of hij een licentie koopt). Hier volgen enkele parameters die uniek zijn voor elke computer: beschikbare uitvoer en de beveiligingsstatus hiervan, de beschikbare runtime/DRM-versie en het beveiligingsniveau van de DRM-client. De voorvertoningsmodus voor licenties maakt het de runtime/DRM-client mogelijk de bedrijfslogica van de licentieserver te testen en om informatie terug te sturen naar de gebruiker, zodat deze een goed geïnformeerde beslissing kan nemen. De klant kan zo zien hoe een geldige licentie eruitziet, maar ontvangt de sleutel voor het decoderen van de inhoud nog niet. Ondersteuning voor het voorvertonen van licenties is optioneel en alleen noodzakelijk als u een aangepaste toepassing implementeert die gebruikmaakt van deze functie.