Scripts voor bewegingstweens kopiëren in Flash

Flash Player 9 en hoger, Adobe AIR 1.0 en hoger, vereist Flash CS3 of hoger

Een tween genereert tussenliggende frames die een weergaveobject in verschillende toestanden weergeven in twee verschillende frames op een tijdlijn. Zo wordt de indruk gewekt dat de afbeelding in het eerste frame geleidelijk overgaat in de afbeelding in het tweede frame. In een bewegingstween heeft de wijziging in de verschijning doorgaans tot gevolg dat de positie van het weergaveobject verandert, waardoor beweging ontstaat. Behalve het verplaatsen van het weergaveobject kan een bewegingstween een object ook draaien, scheeftrekken, van formaat veranderen of er filters op toepassen.

Maak een bewegingstween in Flash door een weergaveobject tussen hoofdframes langs de tijdlijn te verplaatsen. Flash genereert automatisch de ActionScript-code die de tween beschrijft. U kunt deze code kopiëren en in een bestand opslaan. Zie de sectie Bewegingstweens in Flash Professional gebruiken voor informatie over het maken van een bewegingstween.

U kunt de opdracht Beweging kopiëren als ActionScript 3.0 in Flash op twee manieren benaderen. Ten eerste, vanuit het snelmenu van een tween in het werkgebied:

1. Selecteer de bewegingstween in het werkgebied.

2. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of houd Control ingedrukt terwijl u klikt (Macintosh).

3. Kies Beweging kopiëren als ActionScript 3.0 . . .

De tweede manier is door de opdracht rechtstreeks te kiezen in het menu Bewerken van Flash:
  1. Selecteer de bewegingstween in het werkgebied.

2. Selecteer Bewerken > Tijdlijn > Beweging kopiëren als ActionScript 3.0.

Beweging kopiëren vanuit menu Tijdlijn

Nadat u het script hebt gekopieerd, plakt u het in een bestand en slaat u het bestand op.

Nadat een bewegingstween is gemaakt en het script is gekopieerd en opgeslagen, kunt u het ongewijzigd hergebruiken, maar u kunt het ook wijzigen in uw eigen dynamische, op ActionScript gebaseerde animatie.