Adobe AIR verwijderen

Wanneer u de runtime hebt geïnstalleerd, kunt u deze als volgt verwijderen.

De runtime verwijderen op een Windows-computer

1. Klik in het menu Start van Windows op Instellingen > Configuratiescherm.

2. Open het configuratiescherm Programma's, Programma's en onderdelen, of Programma's installeren of verwijderen (afhankelijk van welke versie van Windows u uitvoert).

3. Kies “Adobe AIR” om de runtime te verwijderen.

4. Klik op de knop Wijzigen/Verwijderen.

De runtime verwijderen op een Mac-computer

• Dubbelklik op de “Adobe AIR Uninstaller” in de map /Applications/Utilities.

De runtime verwijderen op een Linux-computer

Ga als volgt te werk:

• Selecteer de opdracht om Adobe AIR te verwijderen in het menu Toepassingen.

• Voer het AIR-installatieprogramma binair uit met de optie -uninstall

• Verwijder de AIR-pakketten ( adobeair en adobecerts ) via het pakketbeheer.

Verwijder de runtime uit een Android-apparaat

1. Open de toepassing Settings op het apparaat.

2. Tik op het element Adobe AIR onder Toepassingen > Toepassingen beheren.

3. Tik op de knop Uninstall (Verwijderen)

U kunt ook de ADT-opdracht -uninstallRuntime gebruiken. Zie ADT-opdracht uninstallRuntime voor meer informatie.

Een gebundelde runtime verwijderen

Als u een gebundelde captive runtime wilt verwijderen, verwijdert u de toepassing waarmee de runtime is geïnstalleerd. Let wel dat captive runtimes alleen worden gebruikt voor het uitvoeren van de installerende toepassing.