Adobe AIR installeren

Voor het installeren of bijwerken van de runtime moet de gebruiker over beheerdersrechten voor de computer beschikken.

De runtime installeren op een Windows-computer

1. Download het runtime-installatiebestand van http://get.adobe.com/air .

2. Dubbelklik op het runtime-installatiebestand.

3. Volg in het installatievenster de aanwijzingen om de installatie te voltooien.

De runtime installeren op een Mac-computer

1. Download het runtime-installatiebestand van http://get.adobe.com/air .

2. Dubbelklik op het runtime-installatiebestand.

3. Volg in het installatievenster de aanwijzingen om de installatie te voltooien.

4. Als het installatieprogramma een verificatievenster weergeeft, geeft u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Mac OS op.

De runtime installeren op een Linux-computer

Opmerking: momenteel worden AIR 2.7 en later niet ondersteund op Linux. Voor AIR-toepassingen die op Linux worden geïmplementeerd, blijft u gebruikmaken van de AIR 2.6-SDK.

Het binaire installatieprogramma gebruiken:

1. Zoek het binaire bestand voor de installatie op http://kb2.adobe.com/nl/cps/853/cpsid_85304.html en download dit.

2. Stel de bestandsmachtigingen in zodat de installatietoepassing kan worden uitgevoerd. Vanaf de opdrachtregel kunt u de bestandsmachtigingen instellen met:

chmod +x AdobeAIRInstaller.bin

Met bepaalde versies van Linux kunt u de bestandsmachtigingen instellen via het menu Eigenschappen dat u hebt geopend via een contextmenu.

3. Voer het installatieprogramma uit vanaf de opdrachtregel of door te dubbelklikken op het runtime-installatiebestand.

4. Volg in het installatievenster de aanwijzingen om de installatie te voltooien.

Adobe AIR wordt geïnstalleerd als een native pakket. Met andere woorden: als rpm op een rpm-distributie en als deb op een Debian-distributie. AIR biedt momenteel geen ondersteuning voor andere pakketindelingen.

De pakketinstallatieprogramma's gebruiken:

1. Zoek het AIR-pakketbestand op http://kb2.adobe.com/nl/cps/853/cpsid_85304.html . Download het rpm- of Debian-pakket, afhankelijk van de pakketindeling die door uw systeem wordt ondersteund.

2. Indien nodig, dubbelklikt u op het AIR-pakketbestand om het pakket te installeren.

U kunt de installatie ook uitvoeren vanaf de opdrachtregel:

1. Bij een Debian-systeem:

sudo dpkg -i <path to the package>/adobeair-2.0.0.xxxxx.deb
    2. Bij een rpm-systeem:

sudo rpm -i <path to the package>/adobeair-2.0.0-xxxxx.i386.rpm

Als u een bestaande versie bijwerkt (AIR 1.5.3 of hoger), typt u het volgende:

sudo rpm -U <path to the package>/adobeair-2.0.0-xxxxx.i386.rpm

Als u AIR- en AIR 2-toepassingen wilt installeren, moet u beschikken over beheerdersprivileges op uw computer.

Adobe AIR wordt geïnstalleerd op de volgende locatie: /opt/Adobe AIR/Versions/1.0

AIR registreert het mime-type "application/vnd.adobe.air-application-installer-package+zip". Dit betekent dat .air-bestanden van dit mime-type zijn en daarom worden geregistreerd met de AIR-runtime.

Installeer de runtime op een Android-apparaat

U kunt de laatste versie van de AIR-runtime van de Android Market installeren.

U kunt ontwikkelversies van de AIR-runtime installeren vanaf een koppeling op een webpagina of met behulp van de ADT-opdracht -installRuntime . Er kan slechts één versie van de AIR-runtime tegelijk worden geïnstalleerd. U kunt niet zowel een versie als een ontwikkelversie versie geïnstalleerd hebben.

Zie ADT-opdracht installRuntime voor meer informatie.

Installeer de runtime op een iOS-apparaat

De vereiste AIR-runtimecode is opgenomen in elke toepassing die wordt gemaakt voor iPhone-, iTouch- en iPad-apparaten. U installeert geen afzonderlijke runtime-component.