Adobe AIR installeren

Met de Adobe® AIR®-runtime kunt u AIR-toepassingen uitvoeren. U kunt de runtime op de volgende manieren installeren:

• U kunt de runtime afzonderlijk installeren (zonder ook een AIR-toepassing te installeren).

• U kunt een AIR-toepassing voor de eerste keer installeren via een installatielabel op een webpagina (u wordt gevraagd om ook de runtime te installeren).

• U kunt een aangepast installatieprogramma maken dat zowel uw toepassing als de runtime installeert. U dient goedkeuring te vragen aan Adobe als u de AIR-runtime op deze manier wilt distribueren. U kunt goedkeuring aanvragen op de Adobe-pagina voor runtimelicenties . Adobe biedt geen tools voor het samenstellen van een dergelijk installatieprogramma. Er zijn echter veel installatietoolkits beschikbaar van andere bedrijven.

• U kunt een AIR-toepassing installeren waarin AIR als een captive runtime is gebundeld. Een captive runtime wordt alleen gebruikt door de toepassing die de bundel maakt. Het wordt niet gebruikt voor het uitvoeren van andere AIR-toepassingen. Het bundelen van de runtime is een optie op Mac en Windows. Op iOS beschikken alle toepassingen over een gebundelde runtime. Vanaf AIR 3.7 beschikken alle Android-toepassingen standaard over een gebundelde runtime (hoewel u de optie hebt om een afzonderlijke runtime te gebruiken).

• U kunt een AIR-ontwikkelomgeving instellen zoals de SDK van AIR, Adobe® Flash® Builder™ of de SDK van Adobe Flex® (deze bevat de AIR-ontwikkelprogramma's voor de opdrachtregel). De runtime die is opgenomen in de SDK wordt alleen gebruikt tijdens foutopsporing bij toepassingen. De runtime wordt niet gebruikt voor het uitvoeren van geïnstalleerde AIR-toepassingen.

Hier worden de systeemvereisten beschreven om AIR en AIR-toepassingen te installeren en uit te voeren: Adobe AIR: System requirements (http://www.adobe.com/nl/products/air/systemreqs/) .

Tijdens het installeren, bijwerken of verwijderen van zowel AIR-toepassingen als de runtime van AIR zelf worden logbestanden gemaakt. U kunt deze logboeken raadplegen om de oorzaak van eventuele installatieproblemen te achterhalen. Zie Installatielogboeken .