Updates van Adobe AIR

Adobe AIR wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies of oplossingen voor kleine problemen. Met de functie voor automatische meldingen en updates kan Adobe gebruikers automatisch laten weten wanneer een bijgewerkte versie van Adobe AIR beschikbaar is.

Updates voor Adobe AIR zorgen ervoor dat Adobe AIR correct werkt en bevatten vaak belangrijke beveiligingswijzigingen. Adobe raadt gebruikers aan om altijd de laatste versie van Adobe AIR te installeren zodra deze beschikbaar is, vooral als er sprake is van een beveiligingsupdate.

Wanneer een AIR-toepassing wordt gestart, controleert de runtime standaard of er een update beschikbaar is. Deze controle wordt uitgevoerd als de vorige controle meer dan twee weken geleden is. Als er een update beschikbaar is, wordt deze op de achtergrond gedownload.

Met de toepassing AIR SettingsManager kunt u deze automatische updates uitschakelen. De toepassing AIR SettingsManager kan worden gedownload op http://airdownload.adobe.com/air/applications/SettingsManager/SettingsManager.air .

Tijdens de normale installatieprocedure van Adobe AIR wordt verbinding gemaakt met http://airinstall.adobe.com om basisgegevens over de installatieomgeving, zoals besturingssysteem en taal, te verzenden. Deze gegevens worden slechts één keer per installatie verzonden en worden door Adobe gebruikt om te bevestigen dat de installatie is gelukt. Er worden geen gegevens verzameld of verzonden waarmee uw identiteit kan worden achterhaald.

Captive runtimes gebruiken

Als u samen met uw toepassing een captive-runtimebundel distribueert, dient u te weten dat de captive runtime niet automatisch wordt bijgewerkt. Met oog op de beveiliging van de gebruikers, dient u de door Adobe gepubliceerde updates in de gaten te houden en uw toepassing bij te werken met de nieuwe runtimeversie wanneer een relevante beveiligingsupdate wordt gepubliceerd.