Eigenschappen bureaubladtoepassing instellen

Stel de basiseigenschappen voor toepassingen in het toepassingsdescriptorbestand in. In dit deel worden de relevante eigenschappen voor AIR-bureaubladtoepassingen beschreven. De elementen van het toepassingsdescriptorbestand worden volledig beschreven in AIR-toepassingsdescriptorbestanden .

Vereiste AIR-runtimeversie

Geef de versie op van de AIR-runtime die wordt vereist door uw toepassing en gebruik daarbij de naamruimte van het toepassingsdescriptorbestand.

De naamruimte, die wordt toegewezen in het application -element, bepaalt voor een groot deel welke functies uw toepassing kan gebruiken. Als uw toepassing bijvoorbeeld de naamruimte AIR 1.5 gebruikt en de gebruiker heeft AIR 3.0 geïnstalleerd, dan ziet uw toepassing de functionaliteit van AIR 1.5 (zelfs als de functionaliteit is gewijzigd in AIR 3.0). Uw toepassing heeft uitsluitend toegang tot de nieuwe functionaliteit en functies als u de naamruimte wijzigt en een update publiceert. Beveiligings- en WebKit-wijzigingen zijn de voornaamste uitzonderingen op dit beleid.

Geef de naamruimte op met behulp van het xmlns-attribuut van het basiselement application :

<application xmlns="http://ns.adobe.com/air/application/3.0">

Toepassingsidentiteit

Verschillende instellingen moeten uniek zijn voor elke toepassing die u publiceert. Voorbeelden van de unieke instellingen zijn de id, de naam en de bestandsnaam.

<id>com.example.MyApplication</id>
<name>My Application</name>
<filename>MyApplication</filename>

Toepassingsversie

Geef in eerdere versies van AIR dan AIR 2.5 de toepassing op in het element version . U kunt een willekeurige tekenreeks gebruiken. De AIR-runtime interpreteert de tekenreeks niet. "2.0" wordt niet behandeld als een hogere versie dan "1.0".

<!-- AIR 2 or earlier -->
<version>1.23 Beta 7</version>

In AIR 2.5 en later geeft u de toepassingsversie op in het element versionNumber . Het element version mag niet langer worden gebruikt. Wanneer u een waarde opgeeft voor versionNumber , moet u een reeks opgeven van maximaal drie cijfers gescheiden door punten, zoals: “0.1.2”. Elk segment van het versienummer kan hoogstens drie cijfers hebben. (Met andere woorden: “999.999.999” is het hoogste versienummer dat is toegestaan.) U hoeft niet alle drie de segmenten in het cijfer op te nemen. “1” en “1.0” zijn ook geldige versienummers.

U kunt ook een label voor de versie opgeven met behulp van het element versionLabel . Wanneer u een versielabel toevoegt, wordt deze weergegeven in plaats van het versienummer op plaatsen als het dialoogvenster van het AIR-toepassingsinstallatieprogramma.

<!-- AIR 2.5 and later -->
<versionNumber>1.23.7<versionNumber>
<versionLabel>1.23 Beta 7</versionLabel>

Eigenschappen hoofdvenster

Wanneer AIR een toepassing op het bureaublad start, wordt een venster gemaakt en wordt het SWF-hoofdbestand of de HTML-hoofdpagina daarin geladen. AIR gebruikt de onderliggende elementen van het element initialWindow om de eerste verschijning en functionaliteit van het eerste toepassingsvenster te beheren.

• content — Het SWF-hoofdbestand van de toepassing in het onderliggende element content van het element initalWindow . Als u apparaten in het bureaubladprofiel als doel instelt, kunt u een SWF- of HTML-bestand gebruikten.

<initialWindow>
        <content>MyApplication.swf</content>
    </initialWindow>

U moet het bestand in het AIR-pakket opnemen (met behulp van ADT of uw IDE). Door alleen te verwijzen naar de naam in de toepassingsdescriptor wordt het bestand niet automatisch in het pakket opgenomen.

• depthAndStencil — Of de diepte- of de stencilbuffer moet worden gebruikt. Deze buffers worden meestal gebruikt tijdens het werken met 3D-inhoud.

<depthAndStencil>true</depthAndStencil>
  • height — De hoogte van het eerste venster.

• maximizable — Of de systeeminterface voor het maximaliseren van het venster wordt weergegeven.

• maxSize — De maximale toegestane grootte.

• minimizable — Of de systeeminterface voor het minimaliseren van het venster wordt weergegeven.

• minSize — De minimale toegestane grootte.

• renderMode — in AIR 3 of later kan de rendermodus voor desktoptoepassingen worden ingesteld op auto , cpu , direct , of gpu . In eerdere AIR-versies wordt deze instelling op desktopplatforms genegeerd. De renderMode-instelling kan niet worden gewijzigd tijdens de runtime.

• auto — min of meer gelijk aan de cpu-modus.

• cpu — weergaveobjecten worden gerenderd en gekopieerd naar het weergavegeheugen in de software. StageVideo is alleen beschikbaar wanneer een venster op volledige schermgrootte wordt weergegeven. Stage3D gebruikt de softwarerenderer.

• direct — weergaveobjecten worden door de runtimesoftware gerenderd, maar het kopiëren van het gerenderde frame naar het weergavegeheugen (blitting) wordt uitgevoerd aan de hand van hardwareversnelling. StageVideo is beschikbaar. Stage3D gebruikt hardwareversnelling, als dat anderszins mogelijk is. Als venstertransparantie is ingesteld op true, 'valt het venster terug' op softwarerendering en blitting.

Opmerking: voor een optimale GPU-versnelling van Flash-inhoud met AIR for Mobile-platforms raadt Adobe u aan om de instelling renderMode="direct" te gebruiken (dat wil zeggen: Stage3D) in plaats van renderMode="gpu". Adobe biedt officieel ondersteuning voor de volgende Stage3D-frameworks: Starling (2D) en Away3D (3D). Adobe raadt u daarom aan deze frameworks te gebruiken. Voor meer informatie over Stage3D en Starling/Away3D gaat u naar http://gaming.adobe.com/getstarted/ .
    • gpu — hardwareversnelling wordt gebruikt, indien beschikbaar.

• requestedDisplayResolution — Of uw toepassing de resolutiemodus standard of high moet gebruiken op MacBook Pro-computers met hoge-resolutieschermen. Op andere platforms wordt de waarde genegeerd. Als de waarde standard is, wordt elke werkgebiedpixel weergegeven als vier pixels op het scherm. Als de waarde high is, stemt elke werkgebiedpixel overeen met één fysieke pixel op het scherm. De opgegeven waarde wordt gebruikt voor alle toepassingsvensters. Het gebruik van het requestedDisplayResolution -element voor AIR-bureaubladtoepassingen (als een onderliggend element van het intialWindow -element) is beschikbaar in AIR 3.6 en later.

• resizable — Of de systeeminterface voor het wijzigen van de grootte van het venster wordt weergegeven.

• systemChrome — Of de window dressing van het standaardbesturingssysteem wordt gebruikt. De systemChrome-instelling van een venster kan niet bij uitvoering worden gewijzigd.

• title — De titel van het venster.

• transparent — Of het venster overvloeit in de achtergrond. Het venster kan de systeeminterface niet gebruiken als transparantie is ingeschakeld. De transparante instelling van een venster kan niet worden gewijzigd tijdens runtime.

• visible — Of het venster zichtbaar is zodra het is gemaakt. Het venster is standaard niet direct zichtbaar, zodat uw toepassing de inhoud kan tekenen voordat het zichtbaar wordt gemaakt.

• width — De breedte van het venster.

• x — De horizontale positie van het venster.

• y — De verticale positie van het venster.

Bureaubladfuncties

De volgende elementen beheren bureaubladinstallatie en updatefuncties.

• customUpdateUI — Hiermee kunt u uw eigen dialoogvensters leveren voor het bijwerken van een toepassing. Wanneer deze optie is ingesteld op false , de standaardinstelling, worden de standaard-AIR-dialoogvensters gebruikt.

• fileTypes — Geeft de bestandstypen op waarvoor u de toepassing als standaardtoepassing wilt registreren voor het openen. Als er al een andere toepassing is geïnstalleerd als standaardtoepassing voor het openen van een bestandstype, overschrijft AIR de bestaande registratie niet. Uw toepassing kan echter de registratie bij uitvoering overschrijven met behulp van de methode setAsDefaultApplication() van het NativeApplication-object. Het getuigt van goede manieren om toestemming van de gebruiker te vragen voordat u diens bestaande bestandstypekoppelingen overschrijft.

Opmerking: bestandstyperegistratie wordt genegeerd wanneer u een toepassing verpakt als een captive-runtimebundel (met gebruik van het doel -bundle ). Om een bepaald bestandstype te registreren, dient u een installatieprogramma te maken dat de registratie uitvoert.
  • installFolder — Geeft een pad op dat afhankelijk is van de standaardtoepassingsmap waar de toepassing in is geïnstalleerd. U kunt deze instellingen gebruiken om een andere mapnaam op te geven en om verschillende toepassingen binnen een gemeenschappelijke map te groeperen.

• programMenuFolder — Geeft de menuhiërarchie op voor het Windows-menu Alle programma's. U kunt deze instellingen gebruiken om meerdere toepassingen binnen een gemeenschappelijk menu te groeperen. Als er geen menumap is opgegeven, wordt de toepassingssnelkoppeling direct aan het hoofdmenu toegevoegd.

Ondersteunde profielen

Als uw toepassing alleen voor het bureaublad is bedoeld, kunt u voorkomen dan deze in een ander profiel op apparaten wordt geïnstalleerd door dat profiel niet op te nemen in de lijst met ondersteunde profielen. Als uw toepassing gebruikmaakt van de klasse NativeProcess of van native extensies, moet u het profiel extendedDesktop ondersteunen.

Als u het element supportedProfile uit de toepassingsdescriptor laat, wordt aangenomen dat uw toepassing alle gedefinieerde profielen ondersteunt. Als u uw toepassing wilt beperken tot een bepaalde lijst met profielen, geeft u een lijst van de profielen op, gescheiden door spaties:

<supportedProfiles>desktop extendedDesktop</supportedProfiles>

Voor een lijst met ActionScript-klassen die worden ondersteund in de profielen desktop en extendedDesktop : zie Mogelijkheden van de verschillende profielen .

Vereiste native extensies

Toepassingen die het profiel extendedDesktop ondersteunen, kunnen native extensies gebruiken.

Declareer alle native extensies die de AIR-toepassing gebruikt in het descriptorbestand van de toepassing. Het volgende voorbeeld illustreert de syntaxis voor het opgeven van twee vereiste native extensies:

<extensions>
     <extensionID>com.example.extendedFeature</extensionID>
    <extensionID>com.example.anotherFeature</extensionID>
</extensions>

Het extensionID -element heeft dezelfde waarde als het element id in het descriptorbestand van de extensie. Het descriptorbestand van de extensie is een XML-bestand met de naam ''extension.xml''. Het wordt verpakt in het ANE-bestand dat u ontvangt van de ontwikkelaar van de native extensie.

Toepassingspictogrammen

Op het bureaublad worden de in de toepassingsdescriptor opgegeven pictogrammen gebruikt als de pictogrammen voor toepassingsbestand, snelkoppeling en programmenu. Het toepassingspictogram moet worden aangeleverd als set van PNG-afbeeldingen van 16 x 16, 32 x 32, 48 x 48 en 128 x 128 pixels. Geef het pad naar de pictogrambestanden op in het pictogramelement van het descriptorbestand van de toepassing:

<icon>
    <image16x16>assets/icon16.png</image16x16>
    <image32x32>assets/icon32.png</image32x32>
    <image48x48>assets/icon48.png</image48x48>
    <image128x128>assets/icon128.png</image128x128>
</icon>

Als u geen pictogram van een bepaalde grootte aanlevert, wordt de volgende grootte gebruikt en wordt de afbeelding passend gemaakt. Als u geen pictogrammen aanlevert, wordt een standaardsysteempictogram gebruikt.

Genegeerde instellingen

Toepassingen op het bureaublad negeren toepassingsinstellingen die van toepassingen zijn op de functies voor het profiel voor mobiele apparaten. De genegeerde instellingen zijn:

• android

• aspectRatio

• autoOrients

• fullScreen

• iPhone

• renderMode (voor AIR 3)

• requestedDisplayResolution

• softKeyboardBehavior