Fouten opsporen bij AIR-bureaubladtoepassing

Als u uw toepassing ontwikkelt met een IDE als Flash Builder, Flash Professional of Dreamweaver, zijn foutopsporingsprogramma's normaal gesproken ingebouwd. U kunt fouten in uw toepassing eenvoudig opsporen door deze in foutopsporingsmodus te starten. Als u geen IDE gebruikt die direct foutopsporing ondersteunt, kunt u de ADL (AIR Debug Launcher) en Flash Debugger (FDB) gebruiken voor hulp bij het opsporen van fouten in uw toepassing.

Een toepassing uitvoeren met ADL

U kunt met behulp van ADL een AIR-toepassing uitvoeren zonder dat het hoeft te worden verpakt en geïnstalleerd. Open het toepassingsdescriptorbestand als parameter in ADL, zoals in het volgende voorbeeld (ActionScript-code in de toepassing moet eerst worden gecompileerd):

adl myApplication-app.xml

ADL drukt traceringsinstructies, runtime-uitzonderingen en HTML-parseerfouten af naar het terminalvenster. Als een FDB-proces op een binnenkomende verbinding wacht, maakt ADL verbinding met het foutopsporingsprogramma.

U kunt ADL ook gebruiken om fouten op te sporen in een AIR-toepassing die native extensies gebruikt. Bijvoorbeeld:

adl -extdir extensionDirs myApplication-app.xml

Traceerinstructies afdrukken

Als u traceerinstructies wilt afdrukken naar de console waarmee ADL wordt uitgevoerd, voegt u traceerinstructies aan de code toe met behulp van de functie trace() .

Opmerking: als uw trace() -instructies niet worden weergegeven op de console, controleert u of u ErrorReportingEnable of TraceOutputFileEnable niet hebt opgegeven in het mm.cfg-bestand. Raadpleeg Het mm.cfg-bestand bewerken voor meer informatie over de platformspecifieke locatie van dit bestand.

ActionScript-voorbeeld:

//ActionScript
trace("debug message");

JavaScript-voorbeeld:

//JavaScript
air.trace("debug message");
In JavaScript-code kunt u met de functies alert() en confirm() foutopsporingsberichten uit de toepassing weergeven. Bovendien worden de regelnummers voor syntaxisfouten en alle niet-onderschepte JavaScript-uitzonderingen afgedrukt naar de console.
Opmerking: als u het voorvoegsel air uit het JavaScript-voorbeeld wilt gebruiken, moet u het bestand AIRAliases.js in de pagina importeren. Dit bestand vindt u in de map frameworks van de SDK van AIR.

Verbinding maken met FDB (Flash Debugger)

Als u fouten in AIR-toepassingen wilt opsporen met de Flash Debugger, start u een FDB-sessie en start u de toepassing vervolgens met ADL.

Opmerking: in AIR-toepassingen op SWF-basis moeten de ActionScript-bronbestanden worden gecompileerd met de opmerking -debug . (Schakel in Flash Professional de optie voor het toestaan van foutopsporing in het dialoogvenster met publicatie-instellingen in.)
  1. Start FDB. U kunt het FDB-programma vinden in de map bin van de Flex SDK.

De FDB-prompt wordt weergegeven op de console: <fdb>

2. Voer de opdracht run uit. <fdb>run [Enter]

3. Start een foutopsporingsversie van uw toepassing in een andere opdracht- of shellconsole:

adl myApp.xml
  4. Stel de gewenste onderbrekingspunten in met de FDB-opdrachten.

5. Typ: continue [Enter]

Als een AIR-toepassing op SWF gebaseerd is, bestuurt het foutopsporingsprogramma alleen de uitvoering van ActionScript-code. Als een AIR-toepassing op HTML gebaseerd is, bestuurt het foutopsporingsprogramma alleen de uitvoering van JavaScript-code.

Als u ADL wilt uitvoeren zonder verbinding te maken met het foutopsporingsprogramma, neemt u de optie -nodebug op:

adl myApp.xml -nodebug

Voor basisinformatie over FDB-opdrachten voert u de opdracht help uit:

<fdb>help [Enter]

Meer informatie over de FDB-opdrachten vindt u in Using the command-line debugger commands in de Flex-documentatie.