Scenorientering

AIR 2.0 och senare

Mobilenheter orienterar vanligtvis om användargränssnittet för att skärmen ska visas på rätt håll när användaren roterar enheten. Om du aktiverar automatisk orientering i programmet ser enheten till att skärmen visas på rätt håll, men du måste själv se till att ditt innehåll ser bra ut när scenens orientering (proportioner) ändras. Om du inaktiverar automatisk orientering ändrar enheten inte skärmens orientering, om du inte ändrar den manuellt.

AIR-program används på ett flertal olika mobilenheter och operativsystem. Det underliggande orienteringsbeteendet kan variera mellan olika operativsystem, till och med mellan olika enheter med samma operativsystem. En enkel designstrategi, som fungerar bra för alla enheter och operativsystem, är att aktivera automatisk orientering och lyssna efter resize -händelser för scenen för att avgöra när programmets layout behöver uppdateras.

Ett alternativ, om ditt program bara har stöd för antingen liggande eller stående orientering, är att inaktivera automatisk orientering och ange de proportioner som stöds i AIR-programmets beskrivningsfil. På så sätt får programmet ett konsekvent beteende och den bästa orientering för de valda proportionerna används. Om du till exempel anger liggande orientering väljs en orientering som passar enheter med liggande läge och utfällbara tangentbord.