Visningsprogrammering

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

I Adobe® ActionScript® 3.0 programmerar du visuella element genom att arbeta med visningsobjekt på scenen. Du kan till exempel lägga till, flytta, ta bort och ordna visningsobjekt, använda filter och masker, rita vektor- och bitmappgrafik och utföra tredimensionella omformningar med ActionScripts API för visningsprogrammering. De primära klasserna som används för visningsprogrammering ingår som en del av flash.display-paketet .

Obs! Adobe® AIR™ innehåller objektet HTMLoader för återgivning och visning av HTML-innehåll. HTMLLoader återger visuella element i HTML DOM som ett enda visningsobjekt. Du kan inte komma åt de enskilda elementen i DOM direkt via visningshierarkin i ActionScript. I stället kommer du åt de här DOM-elementen genom att använda det separata DOM-API:t i HTMLLoader.