Använda klassen System

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Klassen System innehåller metoder och egenskaper som gör att du kan interagera med användarens operativsystem och inhämta information om aktuell minnesanvändning för körningen. Metoderna och egenskaperna för klassen System gör att du även kan lyssna efter imeComposition -händelser, instruera att externa textfiler med användarens aktuella teckentabell ska läsas in under körningen eller läsas in som Unicode och ställa in innehållet i användarens urklipp.

Hämta data om användarens system under körning

Genom att kontrollera egenskapen System.totalMemory kan du se hur mycket minne (i byte) som används för närvarande under körningen. Egenskapen gör att du kan övervaka minnesanvändningen och optimera dina program utifrån hur minnesnivån förändras. Om till exempel en visuell effekt kräver mycket minne, kanske du behöver ändra effekten eller ta bort den helt och hållet.

Egenskapen System.ime är en referens till det IME-program som är installerat. Egenskapen gör att du kan lyssna efter imeComposition -händelser ( flash.events.IMEEvent.IME_COMPOSITION ) med hjälp av metoden addEventListener() .

Den tredje egenskapen i klassen System är useCodePage . När useCodePage är inställt på true används under körningen operativsystemets traditionella teckentabell vid inläsning av externa textfiler. Om du ställer in den här egenskapen på false kommer under körningen den externa filen att tolkas som Unicode.

Kom ihåg att om du ställer in System.useCodePage true måste den traditionella teckentabellen i operativsystemet innehålla de tecken som används i den externa textfilen för att texten ska kunna visas. Om du till exempel läser in en extern textfil som innehåller kinesiska tecken, kan dessa tecken inte visas i ett system som har teckentabellen för engelskt Windows eftersom den teckentabellen inte innefattar kinesiska tecken.

För att användare på alla plattformar ska kunna se externa textfiler som används i dina program, måste du koda alla externa textfiler som Unicode och låta System.useCodePage som standard vara inställt på false . På det här sättet tolkas texten som Unicode under körningen.

Spara text till urklipp

Klassen System innehåller en metod med namnet setClipboard() som gör att Flash-körningen kan ställa in innehållet i användarens urklipp med en angiven sträng. Av säkerhetsskäl finns det ingen Security.getClipboard() -metod, eftersom en sådan metod skulle kunna göra att oseriösa webbplatser kan få tillgång till de data som senast har kopierats till användarens urklipp.

Följande kod visar hur ett felmeddelande kan kopieras till användarens urklipp när ett säkerhetsfel uppstår. Felmeddelandet kan vara användbart om användaren vill rapportera ett möjligt programfel för ett program.

private function securityErrorHandler(event:SecurityErrorEvent):void
{
    var errorString:String = "[" + event.type + "] " + event.text;
    trace(errorString);
    System.setClipboard(errorString);
}

Flash Player 10 och AIR 1.0

Du kan använda klassen Clipboard om du vill läsa och skriva urklippsdata som svar på en användarhändelse. I AIR krävs ingen användarhändelse för kod som körs i programsandlådan för att få åtkomst till urklipp.