Grundläggande om klientsystemmiljön

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

När du skapar mer avancerade program kanske du behöver känna till mer om användarnas operativsystem och behöver få tillgång till funktioner i deras operativsystem. Paketet flash.system innehåller en samling klasser som gör att du får åtkomst till funktioner på systemnivån som exempelvis följande:

• Avgöra vilken program- och säkerhetsdomän som koden körs i

• Avgöra egenskaperna hos användarens instans för Flash-körning (till exempel Flash® Player eller Adobe® AIR™), till exempel skärmstorlek (upplösning) och om vissa funktioner är tillgängliga, till exempel MP3-ljud

• Skapa flerspråkiga platser med hjälp av IME-program

• Interagera med Flash-körningens behållare (till exempel en HTML-sida eller ett behållarprogram).

• Spara information till användarens Urklipp

Paketet flash.system innehåller även klasserna IMEConversionMode och SecurityPanel. Klasserna innehåller statiska konstanter som du använder med klassen IME respektive klassen Security.

Viktiga termer och begrepp

Följande referenslista innehåller viktiga termer:

Operativsystem
Huvudprogrammet som körs på en dator och i vilket alla övriga program körs. Exempel på operativsystem är Microsoft Windows, Mac OS X och Linux®.

Urklipp
Operativsystemets behållare för att lagra text eller objekt som har kopierats eller klippts ut och från vilken objekt sedan kan klistras in i program.

Programdomän
En mekanism för att dela in klasser som används i olika SWF-filer. Därmed går det att undvika att klasser skriver över varandra när SWF-filer innehåller olika klasser med samma namn.

IME (redigeringsprogram för inmatningsmetod)
Ett program (eller operativsystemverktyg) som används för att ange specialtecken eller symboler med hjälp av ett vanligt tangentbord.

Klientsystem
Inom programmering är klienten en del av ett program (eller ett helt program) som körs på en användarens dator och som används av en enskild användare. Klientsystemet är det underliggande operativsystemet på användarens dator.