Skriva ut en sida

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Du använder en instans av klassen PrintJob för att hantera utskriften. Använd dessa fyra programsatser efter varandra för att skriva ut en grundsida i Flash Player eller AIR:

• nytt PrintJob() : Skapa en ny utskriftsinstans av namnet du anger.

• PrintJob.start() : Initierar utskriften för operativsystemet, anropar utskriftsdialogrutan för användaren och fyller i skrivskyddade egenskaper för utskriftsjobbet.

• PrintJob.addPage() : Innehåller detaljer om utskriftsinnehållet, däribland Sprite-objektet (och alla underordnade objekt), storleken på utskriftsområdet och om skrivaren skriver ut bilden som en vektor eller bitmapp. Du kan använda successiva anrop till addPage() om du vill skriva ut flera sprite över flera sidor.

• PrintJob.send() : Skickar sidorna till operativsystemets skrivare.

Ett enskilt utskriftsskript är till exempel (inklusive satserna package , import och class för kompilering):

package
{
    import flash.printing.PrintJob;
    import flash.display.Sprite;

public class BasicPrintExample extends Sprite
    {
        var myPrintJob:PrintJob = new PrintJob();
        var mySprite:Sprite = new Sprite();

public function BasicPrintExample()
        {
            myPrintJob.start();
            myPrintJob.addPage(mySprite);
            myPrintJob.send();
        }
    }
}
Obs! Det här exemplet ska visa baselementen i ett utskriftsskript och innehåller inte någon felhantering. Om du vill skapa ett skript som svarar rätt på en användare som avbryter en utskrift går du till Arbeta med undantag och returer .

Om du vill rensa ett PrintJob-objekts egenskaper anger du värdet null för PrintJob-variabeln (som i myPrintJob = null ).