Grunder för utskrift

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

I ActionScript 3.0 kan du använda klassen PrintJob för att skapa ögonblicksbilder av visningsinnehåll som ska konverteras till färg-och-papper-representationen i en utskrift. Att ställa in innehåll för utskrift är detsamma som är ställa in det för skärmvisning. Du placerar och storleksändrar elementen för att skapa önskad layout. En utskrift har emellertid vissa egenheter som skiljer den från en skärmlayout. På skrivaren används till exempel andra upplösningar än på datorskärmar. Innehållet på en datorskärm är dynamiskt och kan ändras medan utskrivet innehållet är statiskt. När du planerar en utskrift måste du tänka på begränsningarna vid fast sidstorlek och möjligheten till flersidesutskrift.

Även om dessa skillnader verkar vara uppenbara är det viktigt att tänka på dem när du ställer in utskriften i ActionScript. Korrekt utskrift avgörs av en kombination av de värden som du anger och egenskaperna hos användarens skrivare. Klassen PrintJob omfattar egenskaper som anger de viktiga egenskaperna i användarens skrivare.

Viktiga termer och begrepp

Följande referenslista innehåller viktiga termer om utskrift:

Utskriftshanterare
Den del av operativsystemet eller skrivardrivrutinen som spårar de sidor som väntar på utskrift och skickar dem till skrivaren när den är tillgänglig.

Sidorientering
Rotationen av det utskrivna innehållet i relation till papperet. Vågrätt (liggande) eller lodrätt (stående).

Utskriftsjobb
Den sida eller den uppsättning sidor som är en enskild utskrift.