Dra och släppa i AIR

Adobe AIR 1.0 och senare

Använd klasserna i API:t för dra och släpp i Adobe® AIR™ om du vill kunna använda dra och släpp-gester i ett användargränssnitt. En gest i det här fallet är en användaråtgärd, som skickas både av operativsystemet och programmet, och uttrycker en vilja att kopiera, flytta eller länka information. En utdragningsgest sker när användaren drar ett objekt ut från en komponent eller ett program. En indragningsgest sker när användaren drar in ett objekt från utsidan av en komponent eller ett program.

Med API:et för dra och släpp kan du se till att en användare kan dra mellan program och mellan komponenter inom ett program. Bland annat följande överföringsformat stöds:

• Bitmappar

• Filer

• HTML-formaterad text

• Text

• RTF-data

• URL:er

• Fillöften

• Serialiserade objekt

• Objektreferenser (endast giltiga inom originalprogrammet)